Video Leiderschap

Tunga Talks (3): zo pioniert ondernemer Ineke Aquariu‪s‬ in Afrika

In de podcast- en videoserie Tunga Talks spreekt Ernesto Spruyt, initiatiefnemer en eigenaar van het IT-staffing en outsourcingbedrijf Tunga, met collega-ondernemers. Dat leidt tot inspirerende en openhartige verhalen. Deze aflevering het eerste deel van Spruyt zijn gesprek met Ineke Aquarius, een vrouw met een groot ondernemershart voor het Afrikaanse continent. Hoe dat uitpakt en wat Aquarius motiveert? Kijk en luister!

Presentatie: Ernesto Spruyt 20 april 2021

Tunga Talks Ineke Ernesto

Ineke Aquarius in de studio met Tunga Talks-host Ernesto Spruyt. Foto: Tunga

Ineke Aquarius heeft een indrukwekkende lijst bedrijven achter haar naam, die zij zelf heeft opgericht of waaraan ze als ondernemer heeft bijgedragen. Altijd met een maatschappelijk doel en meestal in Afrika. Als een echte pionier gedijt ze beter naarmate de uitdaging groter is.

Zo verzamel je het perfecte succesteam om je heen

Aquarius verdiende er tot nu toe nooit veel geld mee, maar het bracht haar wel een heel rijk leven. In deit eerste deel van een dubbele aflevering vertelt ze openhartig over wat het betekent om een pionier te zijn. Welke prachtige avonturen heeft het haar opgeleverd? Wat voor initiatieven heeft zij zoal van de grond gekregen? Maar ook: tegen welke beperkingen loopt Aquarius vaak aan? En hoe kun je als pionierende ondernemer mensen om je heen verzamelen die jou goed aanvullen?

In het volgende deel gaat Spruyt met Aquarius in Tunga Talks aflevering 4 in op de 'tragiek' van het sociaal ondernemerschap. Aquarius stond aan de wieg van veel succesvolle initiatieven, schiep heel veel werkgelegenheid voor mensen in Afrika, maar hield er financieel niet echt iets aan over. Mag je als sociale onderneming commercieel zijn? Mag je als sociaal ondernemer goed geld verdienen? Check hieronder de eerdere Tunga Talks:

Lees ook: Tunga Talks (1): Remco Beekman over de lessen van zijn faillissement

Lees ook: Tunga Talks (2): ondernemer Barbara Kerstens maakt ons land gezonder

Wie is Ernesto Spruyt?

Ernesto Spruyt is initiatiefnemer en eigenaar van het succesvolle IT-staffing en outsourcingbedrijf Tunga. Daarnaast begeleidt hij al jaren startups en corporate innovatiemanagers via onder andere Growth Class, YES!Delft en Google Launchpad. Bedrijven helpen om nieuwe paden te bewandelen is altijd de rode draad in zijn avontuurlijke carrière geweest.

Het is ook de aanleiding voor Spruyt geweest om te starten met met Tunga Talks. Dat 'Tunga' staat voor avontuur. De ondernemer wil via de podcasts graag avonturen van ondernemers delen: de reis die het ondernemerschap met zich meebrengt. Dat wil zeggen: inclusief de pieken, maar de talks zijn ook openhartig over de dalen.

Wil je meer avonturen horen van en over ondernemers met een bijzonder verhaal? Abonneer je dan hier op de podcasts, of via Spotify of Apple Podcast.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws