Video Leiderschap

Tunga Talks (4): wat is de tragiek van sociaal ondernemen volgens Ineke Aquarius?

In de podcast- en videoserie Tunga Talks spreekt Ernesto Spruyt, initiatiefnemer en eigenaar van het IT-staffing en outsourcingbedrijf Tunga, met collega-ondernemers. Dat leidt tot inspirerende en openhartige verhalen. Deze aflevering het tweede en laatste deel van Spruyt zijn gesprek met Ineke Aquarius, de ondernemer met het vizier op Afrika. Kijk en luister!

Presentatie: Ernesto Spruyt 29 april 2021

Tunga Talks Ineke Ernesto

Ineke Aquarius in de studio met Tunga Talks-host Ernesto Spruyt. Foto: Tunga

In dit deel praat Ernesto Spruyt verder met Ineke Aquarius over de 'tragiek' van het sociaal ondernemerschap. Aquarius stond aan de wieg van veel succesvolle maatschappelijke initiatieven, schiep heel veel werkgelegenheid voor mensen in Afrika, maar hield er financieel niet echt iets aan over. Mag je als sociale onderneming commercieel zijn? Mag je als sociaal ondernemer goed geld verdienen? Dat en meer in de vierde aflevering van Tunga Talks.

Tegen welke beperkingen loopt sociaal ondernemer Ineke Aquarius in Afrika aan?

Als je dit interessant vindt, kijk of luister dan ook de vorige aflevering, waarin Aquarius openhartig vertelde over wat het betekent om een pionier te zijn. Welke prachtige avonturen heeft het haar opgeleverd? Wat voor initiatieven heeft zij zoal van de grond gekregen? Maar ook: welke beperkingen loopt zij telkens tegen aan? En hoe kun je als pionierende ondernemer mensen om je heen verzamelen die jou goed aanvullen?

Check hieronder de eerdere Tunga Talks:

Lees ook: Tunga Talks (3): zo pioniert ondernemer Ineke Aquariu‪s‬ in Afrika

Lees ook: Tunga Talks (2): ondernemer Barbara Kerstens maakt ons land gezonder

Lees ook: Tunga Talks (1): Remco Beekman over de lessen van zijn faillissement

Wie is Ernesto Spruyt?

Ernesto Spruyt is initiatiefnemer en eigenaar van het succesvolle IT-staffing en outsourcingbedrijf Tunga. Daarnaast begeleidt hij al jaren startups en corporate innovatiemanagers via onder andere Growth Class, YES!Delft en Google Launchpad. Bedrijven helpen om nieuwe paden te bewandelen is altijd de rode draad in zijn avontuurlijke carrière geweest.

Het is ook de aanleiding voor Spruyt geweest om te starten met met Tunga Talks. Dat 'Tunga' staat voor avontuur. De ondernemer wil via de podcasts graag avonturen van ondernemers delen: de reis die het ondernemerschap met zich meebrengt. Dat wil zeggen: inclusief de pieken, maar de talks zijn ook openhartig over de dalen.

Wil je meer avonturen horen van en over ondernemers met een bijzonder verhaal? Abonneer je dan hier op de podcasts, of via Spotify of Apple Podcast.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws