Nieuws Leiderschap

... en de winnaar van de Meest Inspirerende Startup Ondernemer van het Jaar Award is: Jouri Schoemaker (Pieter Pot)

Een extra kroon voor Jouri Schoemaker, medebedenker en -oprichter van verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot, op het jaar 2021: het merendeel van de 10.000 stemmers koos hem namelijk als Meest Inspirerende Startup Ondernemer van het Jaar.

Camera & edit: Mark van Binsbergen 22 februari 2022

MyChannels Video ID: 285322

Bekijk hierboven de video met de uitreiking van twee awards: De Ondernemer-directeur Gerard van den Broek overhandigde die voor de Meest Inspirerende Startup Ondernemer aan Jouri Schoemaker (Pieter Pot), voor de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar aan AFAS-ceo Bas van der Veldt.

De Ondernemer introduceerde een nieuwe award, ook een publieksprijs: de Meest Inspirerende Ondernemer bij startups. In die categorie is het spreekwoordelijke brons voor Petra Lubbers (Tom Orrow/Kokoro), het zilver voor Julian Jagtenberg (Somnox) en is de allereerste winnaar van deze award Jouri Schoemaker van Pieter Pot.

Jouri Schoemaker (Pieter Pot) Meest Inspirerende Startup Ondernemer

En wat eindigde 2021 sowieso al bijzonder voor Jouri Schoemaker: de medebedenker en -oprichter van verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot mocht bekend maken uit te breiden naar België. Niet alleen dat, ook dat er al 8.000 mensen op de wachtlijst stonden om hun weckpotten te laten vullen met de pasta's van Pieter Pot. Gelukkig staan de grootgrutters daar niet al te lang bij stil: Duitsland staat op de veroverlijst. Pieter Pot groeit als kool. Zo hard zelfs dat het de verpakkingsvrije online bezorgsupermarkt twee keer in één jaar tijd moest verkassen.

In twee jaar tijd heeft Pieter Pot twee miljoen verpakkingen bespaard, worden 30.000 klanten bediend en staan er nog eens 30.000 op de wachtlijst. Eerder is meer dan twaalf miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald om verder op te schalen. Onlangs nam Jouri Schoemaker ook al de Changemaker Impact Award 2021 in ontvangst.

Lees hier (en kijk mee) naar de uitreiking van de award in de categorie 'algemeen': Bas van der Veldt (AFAS) gekozen tot Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar

Ook AFAS-'entrepenerd' valt in de prijzen

'Entrepenerd' Bas van der Veldt van AFAS is in de categorie 'algemeen' gekozen tot de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar. Met de prestigieuze prijs treedt hij in de voetsporen van Atilay Uslu (Corendon), Derrick Neleman (Neleman Wijn) en Niels Meijssen (Moonback).

Het spreekwoordelijke brons is voor Laurens Simonse (Team Rockstars IT), het zilver gaat naar Rob Schalker (A Fish Named Fred) maar de meesten van de publieksprijs met ruim 10.000 stemmen gingen dus naar Bas van der Veldt, ceo van AFAS.

Europees werkgever van het jaar

Het was al een topjaar voor de 'entrepenerd': zijn AFAS werd uitgeroepen tot Europees werkgever van het jaar door Best Workplaces en precies in het jubileumjaar - AFAS bestond 25 jaar - was er de opening van een indrukwekkend nieuw pand. Op z'n Van der Veldt's is het gericht op geluk én werk; zo is slechts 20 procent van het kantoor ingericht met werkplekken. De overige 80 procent bestaat uit bijvoorbeeld het theater (á 800 zitplaatsen in niet-corona-tijden), slotgracht met fonteinen en een sporthal met klimwand.

Ook een interessante keuze: hij stelde twee hofnarren aan in zijn bedrijf, als eerste in Nederland. Zijn motivatie: ,,Als ik het even op mijzelf betrek, het gebrek aan tegengas brengt het risico met zich mee dat ik ga geloven in mijn eigen sprookje. Terwijl de waarheid is dat ik gewoon heel veel mazzel heb. Als ik onvoldoende kritiek krijg, kan ik mezelf als de held gaan zien. Dan word ik steeds onbesuisder en neem ik beslissingen die voor mij wel kloppen, maar voor de rest niet. En word ik – excuse my French – gewoon een lul."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws