Nieuws Personeel

Meer files bij Joure en Heerenveen dankzij economische opleving

Bestuurders staan in Friesland veel langer stil op snelwegen in vergelijking met een jaar geleden. De ‘filezwaarte’ bij Joure en bij Heerenveen het afgelopen jaar toe toe met respectievelijk 30 en 20 procent. In vergelijking met de rest van Nederland vallen de files in Friesland wel mee.

Van onze redactie 1 juli 2016

Fileverkeerad1065

De twee Friese knelpunten bij Joure en Heerenveen staan in Noord-Nederland al een tijdje op plek één en twee in de lijst met probleemgevallen op de weg. Ze worden gevolgd door knooppunt De Wijk nabij Meppel (A28), het Julianaplein in Groningen (A7 vanuit de richting Drachten) en nogmaals het Julianaplein (A28 vanuit de richting Assen).

Drukke avondurenHet gaat om de A7 vanaf Oudehaske richting verkeersplein Joure en de A7 bij Heerenveen in beide richtingen. Vooral in de avonduren is het er drukker. De belangrijkste oorzaak van de toename is de economische opleving. En die opleving is voor bedrijven in Friesland natuurlijk enorm positief. Werknemers van die bedrijven staan echter vaker vast en komen wellicht later thuis omdat ze op de weg 'vast' staan. Forse stijging"Vergeleken met de rest van Nederland vallen de files in Friesland wel mee’’, zegt Arnoud Broekhuis van ANWB Verkeersinformatie. "Maar de stijging op zich is fors. Die 30 en 20 procent liggen ver boven het landelijk gemiddelde van 10 procent stijging.’’