Aangeboden door DPG Direct

Branded Content Personeel

5 tips om meer potentiële sollicitanten naar je vacature te krijgen

Volgens het UWV was er in het eerste kwartaal van dit jaar sprake van een ‘zeer krappe’ arbeidsmarkt. Dit is het geval als er per werkzoekende vier of meer openstaande vacatures zijn. Hoe zorg je er dus voor dat jouw vacature opvalt?

Van onze redactie 26 juli 2022

Meer sollicitanten naar vacature tips dpg direct

Afbeelding: Shutterstock.

Het is belangrijk om je vacature in de spotlight te zetten. Denk naast de standaard opties zoals LinkedIn ook eens aan advertenties op nieuwswebsites. Hierop heb je een groot bereik van allerlei verschillende lezers, terwijl je meelift op de kracht van de betrouwbaarheid van het platform. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kranten volgens gemiddeld Nederland het meest betrouwbaar zijn in de mediawereld.

Het kan dus lonen om een advertentie naar je vacaturepagina op een nieuwswebsite te plaatsen. Met deze vijf tips plaats je een goede advertentie om zo voldoende potentiële sollicitanten op je vacaturepagina te krijgen.

Lees ook: Zo krijg je als regionale mkb-ondernemer jouw doelgroep op je website

Tip 1: Target de juiste locatie

Zoek je werknemers in Utrecht? Dan heeft het waarschijnlijk geen zin dat mensen uit Maastricht je advertentie zien. Zorg er dus voor dat jij je advertentie laat zien in de juiste regio. Dit betekent niet dat je alleen op regionale nieuwssites kan adverteren. Ook op landelijke nieuwssites zoals AD en NU.nl zorg je er met lokale targeting voor dat alleen inwoners van een bepaalde regio jouw advertentie zien.

Met het advertentieplatform DPG Direct plaats je zelf eenvoudig een advertentie op regionale en landelijke nieuwssites. Je hebt hier de optie om je advertentie lokaal uit te leveren. Zo bereik je ook op landelijke media precies de juiste doelgroep. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bekijk dan dpgdirect.nl.

Tip 2: Gebruik een aansprekende afbeelding

Denk na over wat je als bedrijf wilt uitstralen en welke boodschap je over wilt brengen. Zorg ervoor dat je afbeelding daarbij past en de aandacht trekt van jouw toekomstige collega. Nationale Vacaturebank geeft een paar tips over welke afbeeldingen werken:

  • Laat collega’s zien in hun werkomgeving of in teamverband.
  • Wees authentiek: gebruik echte collega’s en geen stockbeelden.
  • Gebruik hoge resolutie foto’s - investeer dus in foto’s van een professionele fotograaf.
  • Laat de werkomgeving en sfeer van de organisatie zien. Heb je gezellige lunches of borrels? Of een prachtig uitzicht? Laat zien waar je uniek in bent.

Lees ook: Deze 'non-negotiable' leiderschapsstijl zorgt dat je geen personeelstekort hebt

Tip 3: Benoem de locatie

Mensen willen weten of een advertentie relevant voor hen is. Benoem dus de plaats of regio waar de werkplek zich bevindt. Bied je de optie tot remote werken aan? Vermeld dat dan - hierdoor kunnen geïnteresseerden uit een andere regio de advertentie ook als relevant zien.

Tip 4: Schrijf een inclusieve tekst

Nationale Vacaturebank benoemt dat meerdere onderzoeken over de jaren heen hebben bewezen dat hoe diverser een organisatie is, hoe beter die presteert. Zorg er daarom voor dat een zo breed mogelijke groep zich aangesproken voelt door jouw advertentie.

Gebruik om die reden geen omschrijvingen of functietitels die een gender omschrijven. Dus niet: ‘vakman en harde werker’, maar ‘harde werker (m/v/x)’. Gebruik daarnaast ook geen vakjargon. Hierdoor kunnen potentiële sollicitanten het gevoel hebben dat ze niet geschikt zijn - terwijl dat lang niet altijd het geval is. Meer weten over welke woorden je wel of niet moet gebruiken? Lees dan dit artikel van Nationale Vacaturebank over het schrijven van vacatureteksten.

Lees ook: Vacatures vullen in een krappe arbeidsmarkt? Zo lukt het deze bedrijven

Tip 5: Plaats zelf gemakkelijk de advertentie

Je hebt geen grafisch designer of reclamebureau nodig om succesvolle advertenties te plaatsen. Met het advertentieplatform DPG Direct plaats je heel eenvoudig zelf een advertentie op AD en NU.nl. In een vast template upload je de afbeelding en voeg je de teksten toe. Stel de locatie in waar je je advertentie wilt laten zien en bereik zo de juiste doelgroep.

Benieuwd naar DPG Direct? Iedere nieuwe klant die zich via de onderstaande balk aanmeldt, krijgt 100 euro starttegoed. Zo leer je DPG Direct op laagdrempelige wijze kennen en zorg je ervoor dat jouw vacature opvalt bij de jouw doelgroep.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers. Actie: ontvang nu €100,- gratis advertentietegoed voor DPG Direct.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws