Nieuws Personeel

Mogelijk vijftig vacatures bij kaasbedrijf in Sint Jansteen

De Hulster ondernemersfamilie Kuijl verwacht dat de verhuizing van de kaasbedrijven Sint Paul en Vonku naar een deel van het voormalig pand van Neckermann in Sint Jansteen heel wat werkgelegenheid oplevert, schrijft PZC.

Bob Maes | Foto: Thinkstock 2 juni 2016

Vacature Thinkstock 4

De familie is eigenaar van het kaasproducerend bedrijf Sint Paul in Lokeren en kaasverwerkingsbedrijf Vonku op het industrieterrein van Hulst. Vorige week werd bekend dat de bedrijven in het magazijnencomplex gebundeld worden. Een woordvoerster verwacht dat er ongeveer honderd mensen aan het werk kunnen. Dat zou een verdubbeling van het huidige personeelsbestand zijn. Naast nieuwe personeelsleden gaan ook werknemers van onder meer Vonku in het voormalig pand van Neckermann aan de slag.

WerkzaamhedenWerknemers zullen in het pand in Sint Jansteen logistieke werkzaamheden doen en allerlei kaasproducten maken, zoals diepvrieskaassnacks, industriële kaas en 'kaasalternatieven'. Ook worden in Sint Jansteen droge-, gekoelde- en bevroren zuivelproducten opgeslagen.

Sint Paul en Vonku hebben officieel per 1 juli onderdak in Sint Jansteen. "We moeten nog veel aanpassingen doen, voordat alles operationeel is. Er gaat veel geïnvesteerd worden om alles op maat te krijgen, dus daar trekken we zeker enkele jaren voor uit", aldus de woordvoerster.