Nieuws Personeel

'Museum' in etalages van V&D in Nijmegen

Twee voormalig medewerkers gaan een soort V&D-museum maken in de lege etalages van het Nijmeegse filiaal. Niek Does en Stijn Maresch uit Nijmegen hebben dat idee afgekeken van hun collega's in Zeist, bericht De Gelderlander maandag.

Van onze redactie 29 februari 2016

VD Nijmegen Gat

In dat warenhuis hangt sinds deze week allerlei historisch materiaal in de vitrines: van kleding tot aan foto's. Toen Does deze 'expositie' op Facebook voorbij zag komen, dacht hij meteen: dat moeten we ook in Nijmegen gaan doen. In dat filiaal had hij tot voor kort een bijbaantje als verkoop- en administratief medewerker. "Als je nu langs V&D loopt, ziet het er ontzettend treurig uit." Zijn leidinggevende gaf snel toestemming voor het plan.

Deze maandag gaat Does met zijn vriend Maresch, die als visual merchandiser werkt bij de Udense vestiging, in het Nijmeegs archief op zoek naar materiaal. Wat ze er zullen vinden, is nog een verrassing. Does: "Het archief zit achter gesloten deuren. Je kwam daar nooit. We hebben wel gehoord dat er in ieder geval oude kassa's en logo's te vinden zijn."

Als het goed is, zijn de archiefspullen aan het eind van de dag in de vitrines aan de Grote Markt en Broerstraat te zien. Hoe lang de tentoonstelling gaat duren, weet Does niet. "Het warenhuis wordt leeggehaald. We weten ook niet hoe het verder gaat. Al kan het er maar een week blijven staan, dan hebben we dat toch mooi gehad."