Nieuws Personeel

Nieuw Nijmeegs hotel goed voor 30 kamers en 35 banen

Het nieuwe hotel Blue in Nijmegen, dat 30 kamers telt, biedt werk aan zo'n 35 mensen.

Jacqueline van Ginneken 21 juni 2016

Hotel blue nijmegen

Dat zegt ondernemer Sander Hendrix, die het hotel met zijn vrouw Aïda Papilaja heeft opgezet, tegen De Gelderlander. Er zijn ook een bar en een restaurant voor borrel, lunch of high tea, waarbij Blue zich richt op bezoekers uit stad en regio.

Het hotel is gevestigd in vier voormalige kantoor- annex studentenpanden. De Nijmeegse vastgoedbelegger en ontwikkelaar Ton Hendriks, eigenaar van het pand, heeft 2,5 miljoen geïnvesteerd in de verbouwing. Daar komen dan de inrichtingskosten nog bij. Het hotel aan de Oranjesingel gaat 3 juli officieel open. "Met de Vierdaagse zitten we vol", weet Hendrix al.

Hendrix en Papilaja zijn ook het team achter hotel Manna, op een steenworp afstand van het nieuwe Blue gelegen. Bij beide hotelbedrijven werken in totaal zo'n 80 mensen. Het nieuwe hotel heeft kamers van rond 100 euro. Bij Manna liggen de prijzen hoger, rond 150 euro.

Zeven jaar geleden ging Manna (tien kamers en een restaurant) open. In die zeven jaar zijn er veel hotels en bed & breakfasts bij gekomen in de stad. Hendrix: "We waren toen het negende hotel in Nijmegen, nu zijn er 33 accommodaties." En volgens Hendrix is het einde van die overnachtingsmarkt nog niet in zicht. Over een paar weken opent de Van der Valk-keten zijn splinternieuwe hotel in Lent, met 116 kamers, een restaurant, bar, congresfaciliteiten, wellness en fitness.