Nieuws Personeel

Nog drie weken knallen en dan schalt alaaf, alaaf, alaaf

Daniëlle Moeliker | Foto: Cor de Kock 18 januari 2016

Sitecarnavalalaafdussen1065

Nog drie weken knallen en dan schalt alaaf, alaaf, alaaf! weer door de straten in de regio. Het bord Klaiendam, de naam van Dussen tijdens carnaval, staat er al en op diverse plekken in de polder wordt met man en macht gewerkt aan de mooiste praalwagens voor de optocht.

GevaarteNog tientallen proppen papier, liters behangplaksel voor papier-marché, bakken verf en heel veel meters tape en dan moet het gedaan zijn. "Die van ons is bijna klaar voor een goeie lik verf',' vertellen Jeroen Rosendaal en Jack Franken. In de schuur aan de Nieuwe Steeg zwoegen ze al weken om het bijna negen meter hoge en ruim veertien meter lange gevaarte op tijd af te hebben. "We zijn al vanaf oktober bezig. Leuk joh, gezellig met elkaar. Beetje bouwen en een beetje kletsen."

Maar bij 'een beetje bouwen' laten CW De Kroegtijgers het niet. Eerdere jaren gingen ze er met de winst in Dussen vandoor. En met de huidige wagen denken ze ook hoge ogen te gooien in de carnavalsoptocht.

GeheimHoe de wagen eruit ziet, moet nog een beetje geheim blijven. Eén ding is duidelijk: alle wagens in Dussen zullen er buitenaards uit zien. "Het thema is: 't staat in de sterren," verklaren Rosendaal en Franken. "Die van ons heeft planeten en aliëns."

In het Land van Heusden en Altena zijn maar weinig carnavalsoptochten. Dussen en Hank vormen een uitzondering. De optocht in Dussen is 6 februari en begint om 14.30 uur. In Knusterooiersland, oftewel Hank, begint de optocht om 13.30 uur.

Hoe de wagen eruit ziet, moet nog een beetje geheim blijven. Alle wagens zullen er buitenaards uit zien

CarnavalDussen heet met carnaval Klaiendam. De optocht van Dussen vindt plaats op carnavalszaterdag (6 februari 2016). Deze optocht zal beginnen om 14.30 uur vanaf het het Vrijheidsplein.