Nieuws Personeel

Onderdak voor cliënten failliete TSN

Dronten gaat in zee met Buurtzorg als opvolger van TSN. Lelystad brengt de thuishulp onder bij andere partijen.

Van onze redactie 26 februari 2016

Tsndronten

De gemeente Dronten brengt het contract voor huishoudelijke hulp met de bijna failliete thuiszorgonderneming TSN onder bij Buurtzorg. Dit heeft het gemeentebestuur besloten.

Alle 390 cliënten uit Dronten krijgen nog tot 25 april hulp van TSN. Daarna neemt Buurtzorg de hulp over. Voor de negentig TSN-medewerkers is er een baangarantie.

Vergeleken Voor hulp bij het huishouden zijn in Dronten ook eerder al overeenkomsten afgesloten met De Nieuwe Zorg Thuis, Coloriet en Tzorg. "We hebben eerst bekeken welke partijen waar we al afspraken mee hebben, deze zorg over kunnen nemen. Deze voorstellen zijn vergeleken met het voorstel van Buurtzorg. Buurtzorg kwam in de vergelijking als meest geschikte partij naar voren", zegt wethouder Peter van Bergen.

"De belangrijkste voorwaarde in de overgang naar een nieuwe huishoudelijke hulpverlener is de zorgcontinuïteit voor onze cliënten en het behoud van werkgelegenheid. We willen dat de relatie tussen cliënt en hulp in stand blijft en ook dat de huidige arbeidsvoorwaarden van de medewerkers wordt gerespecteerd. We zijn blij dat Buurtzorg dit kan bieden."

Lelystad De gemeente Lelystad brengt de cliënten van TSN onder bij partijen waarmee zij al eerder een contract afsloot. Deze partijen kunnen alle klanten overnemen en zullen zich ook maximaal inspannen om het personeel van TSN in dienst te nemen.

Lelystad maakt geen gebruik van het aanbod van Stichting Familiehulp in oprichting, onderdeel van Buurtzorg. Deze had aangeboden om klanten en personeel bij het naderend faillissement van TSN over te nemen.

De Lelystadse huishoudelijke ondersteuning is vooral gericht op schoonmaakwerk, die van Stichting Familiehulp is veel breder en richt zich op veel facetten van thuiszorg.

Peter van Bergen wethouder Dronten : 'We willen dat de relatie tussen cliënt en hulp in stand blijft'