Nieuws Personeel

Overvaller klem tussen rolluiken

Van onze redactie 18 januari 2016

Politieoverval1065

Een man die vrijdag een overval pleegde op de juwelierszaak aan de Grietsestraat in Zevenaar, is bij zijn vlucht klem komen zitten onder een dalend rolluik. Dat schrijft het AD maandag.

De man rende als laatste de winkel uit, nadat het personeel een noodknop had ingedrukt dat het rolluik in werking stelt. Twee andere daders zijn nog voortvluchtig, samen met een buit die bestaat uit gouden sieraden.

De overval is vrijdag aan het einde van de koopavond gepleegd door drie gemaskerde mannen. Vier medewerkers van het bedrijf waren op dat moment in een atelier achter de verkoopruimte. Daar zagen zij op een monitor wat zich in de winkel afspeelde. "De mannen sloegen direct vitrines kapot. Het dalend rolluik heeft ze gestoord,'' aldus een geschrokken juwelier André, eigenaar van de gelijknamige zaak.

VuurwapenDe aangehouden overvaller is een 23-jarige man uit Rotterdam. Door een omstander is een vuurwapen dat in het handbereik lag van de vastgeklemde overvaller weggeschopt. De politie begon zaterdag in de winkelstraat met een buurtonderzoek, in de hoop ook de twee andere daders aan te kunnen houden.

De omvang van de buit is nog niet bekend. De winkel gaat morgen weer open, nadat vandaag de waarde van de geroofde sieraden precies bepaald is. "We zijn allemaal geschrokken. Het heeft een grote impact. Gelukkig is er niemand gewond geraakt,'' zegt de Zevenaarse juwelier, die voor het eerst met een overval geconfronteerd is. "Je denkt altijd dat het alleen bij anderen gebeurt. Nu ga je toch weer nadenken over extra beveiliging.''

MedelevenVanuit Zevenaar is veel medeleven met de ondernemer getoond. Bij de winkel zijn zaterdag bossen bloemen, chocola en andere cadeautjes bezorgd. "Dat doet ons goed,'' aldus de juwelier. "Het bewijst dat er ook veel goede mensen zijn.''