Nieuws Personeel

‘Pak de kaart, wijs aan waar je naartoe wilt en we gaan ernaartoe’

‘Durf je niet goed met een camper te rijden, maar zit je wel vol vakantiewensen? Of wil je de luxe van iemand die je overal naartoe wil brengen? Geef mij de sleutels maar, dan kruip ik achter het stuur en maken we er een onvergetelijke trip van.’ Viona Alberink uit Nijverdal biedt zichzelf op Markplaats, tegen vergoeding, aan als camperchauffeuse en reisleidster en doet dat vol enthousiasme. „Pak de kaart van Europa erbij, wijs aan waar je graag naartoe wilt en we gaan er naartoe. Ik ben buschauffeur in het stads- en streekvervoer en vertrouwd achter het stuur. Met mijn eigen kleine camper heb ik al veel van Europa gezien. Beren op de weg zie ik niet en problemen zijn er om opgelost te worden. Technisch ben ik goed onderlegd, dus als er iets met de camper is, dan weet ik wat er moet gebeuren.”

Van onze redactie 26 januari 2016

Camper stockpixabay

Viona geeft aan dat er wel een camper op maat, afhankelijk van het reizende gezelschap, geregeld moet worden. Ze denkt aan camperuitjes en vakanties voor twee tot zes personen. „Voor een ouder stel kan ik bijvoorbeeld een uitkomst zijn. Een camper biedt zoveel meer vrijheid ten opzichte van een georganiseerde busreis. Er is geen afhankelijkheid van reisgenoten, er zijn geen vaststaande tijden waarop je op een plek afgezet en weer opgehaald wordt. Van een tocht naar Lourdes, rondreizen in Groot-Brittannië, tot een culturele tour door Nederland of een enkele dag naar Zeehondencrèche Pieterburen; er zijn ontzettend veel reismogelijkheden. Met de camper komen we overal, op de mooiste plekken. En alles kan mee. Heeft een van de reisgenoten een beperking, dan help ik graag.”

VoorgrondViona vertelt dat ze zoveel op de voorgrond treedt als gewenst is. „Ik stel me dienstbaar op en hoef niet overal bij te zijn. Het laatste wat ik wil zijn is een storende factor. Als ik een slaapplek in de camper heb, ben ik tevreden. Op campings wil ik ook best mijn tent opzetten. Ik kom in beeld wanneer het gezelschap dat wil.” Een bijkomend voordeel is dat de avontuurlijk ingestelde Nijverdalse graag kookt. „Als mijn reisgenoten de hele dag op pad zijn geweest en daarna aan willen schuiven voor een goede maaltijd, dan kan dat. Wil je dat ik je de kneepjes van het camperrijden leer, zodat je de volgende keer zelf op pad kunt, dan kan dat natuurlijk ook. Ik sta mijn plek achter het stuur zo af.”

Bijna alles mogelijkHet is geen toeval dat Viona het grote arsenaal aan mogelijkheden opnoemt. Ze laat haar flexibiliteit blijken en geeft aan dat bijna alles mogelijk is. „Ik merk dat mensen zichzelf te snel beperkingen opleggen”, zegt ze op serieuze toon. „Als ik ‘dat wil ik wel, maar kan ik niet’ hoor, dan zeg ik: ‘dat kan wel, dat gaan we gewoon doen’. Jong en oud, iedereen is welkom om met plannen bij me te komen. We bespreken ze en wie weet ligt een prachtige reis in het verschiet.”

Foto: Pixabay