Nieuws Personeel

MKB-Nederland: voordelen uit lessen rond thuiswerken behouden

VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het belangrijk dat in de periode na de coronapandemie de voordelen die geleerd zijn wat betreft thuiswerken behouden blijven. Dat zegt een woordvoerder na berichten dat het kabinet het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te werken kan gaan versoepelen op de persconferentie van dinsdagavond.

Van onze redactie 13 september 2021

Thuis werk thuiswerken

Illustratie: Shutterstock.

De ondernemersorganisaties willen nog niet inhoudelijk op de zaak vooruitlopen, maar zeggen dat het duidelijk is dat heel veel mensen weer graag terug naar kantoor willen komen. "Dat is belangrijk, niet alleen in sociaal opzicht, maar ook voor zaken als creativiteit en innovatie. En we zullen bovendien weer naar ‘normaal’ moeten terugkeren nu steeds meer mensen gevaccineerd zijn en dergelijke. Vanzelfsprekend moeten we de voordelen van wat we geleerd hebben afgelopen periode behouden met elkaar", aldus een verklaring.

Lees ook: Persconferentie coronamaatregelen: 1,5 meter vervalt, coronatoegangsbewijs tot minimaal 1 november

VNO-NCW en MKB-Nederland zeiden afgelopen zomer dat thuiswerken tijdens de coronacrisis over het algemeen goed is gegaan. Veel grote bedrijven hebben al aangekondigd na corona met hybride-modellen te gaan werken, waarbij deels op kantoor en deels thuis wordt gewerkt. Veel werknemers vinden dat door thuiswerken de balans tussen werk en privéleven is verbeterd. Ook zorgt thuiswerk voor minder drukte op de weg, met dus minder uitstoot.

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers.

Meld je voor 1 januari a.s. aan en maak kans op een van de vier Amac Giftcard t.w.v. 250 euro!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws