Nieuws Personeel

Personeel V&D in Enschede: geen welkoms- maar afscheidsborrel

Enkele tientallen medewerkers van V&D verzamelden zich dinsdagavond aan de achterkant van het warenhuis in Enschede. Ze hadden even daarvoor hun werkkleding ingeleverd en zijn binnen geïnformeerd over het definitieve faillissement. ,,We hadden al afgesproken vanavond samen uit te gaan. Een welkoms- of afscheidsborrel. Het wordt dus het laatste”, zegt Hannan Serkis (23).

Van onze redactie 17 februari 2016

Medewerkers van vd Enschede Emiel Muijderman

Bekijk ook: Wethouders Enschede en Hengelo: snel praten met verhuurders panden V&DBekijk ook: Filiaalmanager V&D Enschede hoopte tot laatste moment dat het goed kwam

Net als haar collega’s hoopte de medewerkster van La Place tot het laatste moment dat het goed zou komen. ,,We hebben steeds gewoon doorgewerkt. Je houdt de moed er in. Ik snap niet dat het niet is gelukt. We hadden het best druk. Dit is heel erg zuur.”

UWVYasin Ozyaprak (19), Paola Oude Vrielink (21) en Gabriel Genc (21) knikten instemmend. ,,Toen we het hoorden, kregen sommigen de tranen in de ogen. Wat moeten we nu? We werkten hier graag. De banen liggen niet voor het oprapen.” Ze zijn al ingeschreven als werkzoekende. ,,Enkele weken geleden was hier iemand van het UWV om informatie te geven. Ik vond het een ingewikkeld verhaal. Het is een hoop gedoe”, aldus Yasin Ozyaprak.

Foto: Medewerkers van v&d vlnr: Paola oude vrielink, gabriel genc, kaiya kara, hannan serkis, yasin ozyaprak (Emiel Muijderman)