Nieuws Personeel

Philips wil banen schrappen, alleen al in Nederland ruim duizend

Philips kondigt maandag opnieuw een ingrijpende reorganisatie aan, meldt het Eindhovens Dagblad op basis van ingewijden. Philips wil de aantallen niet bevestigen. Alleen al in Nederland zou het gaan om meer dan duizend banen, melden bronnen rond het concern. Philips koerst af op een verlies van ruim 1,5 miljard euro over het afgelopen jaar.

ANP 27 januari 2023

Philips reorganisatie banen schrappen

Nieuwe reorganisatie komt harder aan

De nieuwe reorganisatie bij Philips komt mogelijk nog harder aan dan die van drie maanden geleden. Boven op de vierduizend arbeidsplaatsen die eind oktober al werden geschrapt, komt maandag een nieuwe reorganisatie waarbij opnieuw duizenden banen op de tocht staan.

Topman Roy Jakobs ontvouwt maandag bij de presentatie van de jaarcijfers zijn plannen voor de komende jaren. Hij staat dan ruim honderd dagen aan het roer. Bij de bekendmaking van de sanering eind oktober werd al duidelijk dat de gifbeker met een streep door vierduizend banen nog niet leeg was. Om "Philips aan een sterke toekomst te helpen", liet hij doorschemeren aan een nieuw plan te werken.

Lees ook: Philips schrapt wereldwijd 4000 banen, 400 banen weg in Nederland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws