Nieuws Personeel

Op deze manier zetten Picnic, Jumbo en AH zich schrap voor kerst

Wie niet zelf wil sjouwen met de kalkoen, de wijn en de ijstaart doet er goed aan om snel te bestellen bij zijn favoriete bezorgservice, schrijft AD. Jumbo, AH en Picnic verwachten grote drukte.

Ellen den Hollander | Foto: Marc Driessen 5 december 2018

Drukte online boodschappen bestellen

De bezorgservice draait met kerst op volle toeren. Albert Heijn verwacht in de week ervoor een kwart meer omzet en zet 2600 bezorgers in om de boodschappen op tijd bij de klant te krijgen. ,,We hebben extra tijdslots toegevoegd, ook op zondag 23 december en de klanten geïnformeerd dat zij alvast hun tijdslots kunnen vastleggen”, meldt woordvoerder Pauline van den Brandhof.

Dit jaar bezorgt Albert Heijn voor het eerst 8 dagen achtereen boodschappen, verspreid over 16 diensten. Die tijdslots lopen al aardig vol, zegt Van den Brandhof, al kan zij niet zeggen of er regio's zijn waar bestellen niet meer mogelijk is. Volgens de woordvoerder gaan er in de laatste drie dagen voor kerst bijna 17 miljoen dozen en kratjes met producten naar alle Albert Heijn-winkels.

Lees ook: Gekte in pakkettenland neemt alleen maar toe; webshops breken records

Extra bezorgtijden

Ook bij Picnic is het volle bak. ,,We hebben in december extra bezorgtijden toegevoegd, maar die zijn nog niet vol want je kunt vanaf tien dagen van tevoren bestellen”, aldus eigenaar Michiel Muller. ,,Vanwege de drukte gaan we in alle steden ook op 23 december bezorgen.” Bezorgen op zondag gebeurt in reguliere weken in circa de helft van de steden waar Picnic actief is.

De drukte is extra voelbaar doordat klanten meer bestellen en andere items bestellen. ,,Ze kopen andere en luxere producten.” Zo gaan er naar verwachting 80 keer zoveel Viennetta-ijstaarten naar de klanten, zal dertig procent van de klanten een kerststol bestellen en zullen er 12.000 kilo kerstkransjes in de wagens van Picnic meegaan.

Bij de echte kerstaankopen horen volgens Muller ook ragout, cranberries, vers geperste sappen, afbakbroodjes, slagroom, gourmetschotels en sauzen. ,,De klant eet nog steeds verrassend traditioneel”, stelt Muller. Toch signaleert hij, net als AH in de omstreden Allerhande, een ‘lichte’ trend naar modernere kookvormen, zoals vegetarisch en veganistisch.

Steeds populairder

Voor Jumbo is het vanaf dinsdag naar verwachting gillend druk bij de bezorgservice. ,,Vanaf dan kunnen klanten bestellen, dus er is nog beschikbaarheid”, zegt Mariska Bergmans. ,,We roepen wel op om op tijd de boodschappen te bestellen, want je ziet dat online bestellen populair wordt.”