Nieuws Personeel

Premier Rutte dolenthousiast over Experty in Groningen

Experty in Groningen werd deze maand vereerd met een bezoek van minister-president Mark Rutte. De premier was enkele dagen op werkbezoek in het hoge noorden en bracht een bezoek aan succesvolle bedrijven in de regio. Dat meldt Groninger Ondernemers Courant.

Van onze redactie 13 juni 2016

Premier rutte anp

Experty begon ooit met een startkapitaal van 200 euro. “Met dank aan de studiefinanciering”, lacht Benjamin Derksen, toen nog student. In 2009 stonden er vier man op de loonlijst, terwijl het bedrijf nu 175 man in dienst heeft. De webshopgigant heeft 346 niche webwinkels in zeven landen. Ze ontwikkelen hun eigen sites, slimme orderpicksystemen en hebben een enorm magazijn aan de Ulgersmaweg. “Oh ja, we hebben nog zo’n vijftig vacatures openstaan. Vooral voor IT-personeel. Want ja, eigenlijk zijn we een IT-bedrijf”, vertelt Reinier de Jonge tegen premier Rutte.DolenthousiastDe minister-president raakt dolenthousiast als hij ziet dat een groot deel van het personeel – “wat een hoop jongelui” - hem staat op te wachten. Hij schudt handjes, maakt selfies met het personeel en groepsfoto’s en vraagt zich af wat de ietwat oudere heren er doen. Het blijken de eigenaren van het pand, medewerkers van de bank, een coach en de wethouder te zijn. De meegereisde medewerkers van Rutte zien het met een lach aan, net zoals de experty-werknemers. En Derksen en De Jonge? Die laten het over zich heen komen en vertellen vol trots hun verhaal, ook al schopt Rutte hun vooraf keurig geregisseerde programma danig in de war. Nee, de premier valt niet te regisseren.

Tekst gaat verder onder de video

%VIDEOWIDGET%

BoomingRutte beaamt in een kort persmoment dat het Noorden – en Groningen in het bijzonder – in Den Haag goed op de kaart staat. “Ik vind het echt waanzinnig. Deze regio is booming!”, jubelt Rutte. Hij vergelijkt het zelfs met erkende startuphotspots als Eindhoven en Houston. “Er is net zoals daar een soort van vliegwielbeweging op gang gekomen”, zegt Rutte. “Hier is ook ontzettend veel ondernemerschap zichtbaar. Meer dan in heel veel andere delen van Nederland. De politiek werkt erg veel samen met het bedrijfsleven. Daarnaast heb je hier veel studenten en grote kennisinstellingen, zoals de RUG en het UMCG, die startups faciliteren. Zo’n vliegwiel komt juist op gang als je die combinatie goed voor elkaar hebt. De overheid moet vooral zorgen dat de juiste partijen bij elkaar komen.”

En dat doet Rutte zelf volgende week in het Catshuys met een brainstormbijeenkomst van ondernemers en bestuurders uit Eindhoven. “Ik zou dat net zo goed kunnen doen met ondernemers uit Groningen. Maar geloof me: ze hebben de contacten hier echt prima op orde.”

Foto: ANPVideo: GROCTV