Nieuws Personeel

Schoonmaakbedrijf wil mensen uit bijstand

Natasja de Groot 3 februari 2016

Wittepoets1065

Schoonmaakbedrijf Asito heeft vaste banen in de aanbieding voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of die een arbeidsbeperking hebben. De schoonmaker heeft zich ten doel gesteld om duizend mensen uit deze groep in dienst te nemen. Dat vordert gestaag, schrijft het AD woensdag.

Sinds de ondertekening van de zogeheten Charter Diversity vorig jaar heeft Asito zo'n vierhonderd mensen uit de meest kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt in dienst genomen. Hiervan zijn er 132 afkomstig uit de bijstand.

Onlangs is een groep van zestien mensen in opdracht van Asito bij Zuyd Hogeschool in Sittard, Heerlen en Maastricht aan de slag gegaan. Het gaat om mensen die werkloos zijn geweest of uit de bijstand komen. Hiertoe heeft Asito een gespecialiseerd bureau, Probe Consultancy, in de arm genomen. Dat spit samen met uitkeringsinstantie UWV en gemeenten de kaartenbakken door.

Bijstand"Zonder een intensieve zoektocht krijg je deze mensen nauwelijks in het vizier", licht Serkan Uslu van Probe Consultancy toe. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een op de tien mensen in de bijstand langer dan 15 jaar afhankelijk is van die uitkering. Vooral ouderen (45-plus) en laagopgeleiden zitten lang in de bijstand.