Nieuws Personeel

Simpel: twee keer poetsen

Hygiëne is het toverwoord, als je Hein van der Woerdt naar de essentie van het vak vraagt. Dat, en goed poetsen.

Van onze redactie 23 februari 2016

Hein van der woerdt frans nikkels

Hein van der Woerdt stopt er mee. Per 1 maart draagt hij officieel zijn praktijk over aan Teun van de Moesdijk. Van der Woerdt, die praktijk hield in 't Dijkhuis, neemt naar eigen zeggen met een goed gevoel afscheid van zijn patiënten. Dat kan ook bijna niet anders als je de bedankkaartjes leest die hij de afgelopen dagen heeft ontvangen. Zijn klanten vinden hem een echte 'mensentandarts'.

De teksten op de kaartjes doen hem goed. Termen als geduld, vertrouwen en persoonlijke aandacht en interesse komen veelvuldig voor. Van der Woerdt is ook de 'goed poetsen' tandarts, een preventieman zogezegd. En een tandarts die angstige patiënten het gevoel gaf dat ze bij hem in goede handen waren.

SamenwerkingHein van der Woerdt kan urenlang over zijn vak praten. Hij gaat zijn assistentes missen. Van der Woerdt realiseerde een 'open samenwerking' tussen de verschillende behandelkamers, waarin de verschillende werkzaamheden moeiteloos in elkaar overvloeiden. Zijn vrouw Agatha ('Zij heeft me fantastisch gesouffleerd') verlaat met haar man de praktijk.

Hij straalt nog steeds passie en bevlogenheid uit en het is niet raar dat veel mensen het jammer vinden dat-ie stopt. "Ik blijf nog een beetje bezig hoor, één dag in de week als visiteur voor kwaliteitsbewaking bij collega's. We worden op eigen verzoek van collegae ingeschakeld voor een kritische blik op de praktijk."

Foto: Hein en Agatha van der Woerdt (Frans Nikkels)