Nieuws Personeel

Sterke groei van het aantal banen in Overijssel

De banenmarkt in Overijssel groeit nu het economisch beter gaat. Ook het aantal zelfstandigen zit in een stijgende lijn. Dat meldt het UWV in haar woensdag uitgebrachte arbeidsmarktanalyses.

Van onze redactie 13 oktober 2016

Uitzendbureau vacatures

Overijssel laat een banengroei van 1 procent zien, vrijwel gelijk aan het landelijk gemiddelde. Vooral in de sectoren ICT, bouw en detailhandel wordt groei verwacht. De sectoren industrie en financiële dienstverlening blijven voorlopig nog krimpen.

Twente

In Twente is het aantal vacatures in drie jaar tijd verdubbeld. Stonden er in het vierde kwartaal van 2013 nog ruim 6.000 vacatures online, op 1 oktober 2016 stond de teller op 12.619. Vooral het aantal vacatures voor lager opgeleiden steeg explosief in Twente: met 153 procent. Het aantal vacatures voor hogeropgeleiden steeg met 57 procent tot 4.632. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, die in opdracht van De Twentsche Courant Tubantia het aantal vacatures onder de loep nam.

Uitzendmarkt

De sterkste groeier in Overijssel is de uitzendmarkt. Dat is een gevolg van de toenemende flexibilisering, al kan er ook vast werk uit voortkomen. "Het uitzendbureau ontwikkelt zich tot een voorportaal voor een vaste baan", zegt Tof Thissen, directeur van het UWV Werkbedrijf, in De Stentor. "Op dit moment vindt 33 procent van de werkzoekenden weer werk via het uitzendbureau. We zien steeds vaker dat na tijdelijke contracten een vaste aanstelling volgt."