Nieuws Personeel

Stoere zakenvrouwen achtervolgen fietsendief

Een fietsendief kreeg de schrik van zijn leven: toen hij zijn slag wilde slaan, stormden er tien dames op hem af. Die net boksles achter de rug hadden. De achttien dames van de Ladies' Circle Schiedam, een soort Rotary voor vrouwen tot 45 jaar, combineren hun vergaderingen altijd met een activiteit. Dinsdagavond lieten ze een bokstrainer bij een van de dames in Schiedam-Zuid thuis komen. Hij liet de vrouwen een uur zweten en leerde ze alles over rechtse directes en uppercuts.

Sander van der Werff l Foto: Jan Kok 1 september 2016

Zakenvrouwen

Met de handdoek nog in de nek en de sportschoenen aan de voeten, schoven de dames daarna aan de vergadertafel. De vergadering was amper geopend of er diende zich een onverwacht agendapunt aan: de jacht op een fietsendief. "We zagen die vent voor de deur rondlopen", zegt Patricia Wessels, woordvoerder namens de organisatie. "Aanvankelijk dachten we dat hij ergens wilde aanbellen. Maar op een gegeven moment jatte hij onder onze ogen gewoon een fiets van een van ons. Op z'n dooie gemakkie, sigaret in de mond. De fiets stond op slot, maar hij tilde de bagagedrager op en wandelde weg. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was."

De dief waande zich onbespied, maar terwijl hij aan de haal ging met de tweewieler, stoven de vrouwen naar buiten. Ze zetten schreeuwend de achtervolging in. "Die man wist niet wat hem overkwam", zegt Wessels, die meteen de politie belde. "Hij trok wit weg, liet de fiets vallen en ging er als een haas vandoor."

Gealarmeerde agenten troffen de dief niet meer aan, maar de Schiedamse dames waren allang blij dat de fiets met kinderzitje terug was. "We hebben achteraf met z'n allen een kwartier in een deuk gelegen. Op het moment van die diefstal zaten we nog vol adrenaline van die boksles. Die man had echt de verkeerde tijd en de verkeerde plaats uitgekozen."