Nieuws Personeel
Strandtenten lopen warm voor zonnig weekend
Het eerste zonovergoten weekend staat voor de deur. Eigenaren van strandtenten aan zee en horeca bij recreatieplassen werken zich in het zweet om de hordes gasten te kunnen verwelkomen, schrijft het AD. ,,Het wordt een gekkenhuis.''

Lees ook:Zomer in Scheveningen kan beginnen
Mooier kunnen de voorspellingen bijna niet zijn: de temperatuur kan dit weekend oplopen tot boven de 25 graden, en dat gecombineerd met uitbundige zonneschijn. Ideale omstandigheden om het eerste warme weekend en wellicht een lange hete zomer af te trappen.
VoorraadEigenaar Willem Korevaar van de Havana Beachclub bij de strandopgang Eerste Slag in Rockanje laat niets aan het toeval over. Met een bezetting van 25 à 30 man voorziet hij het oprukkende leger zonaanbidders van een natje en een droogje. ,,Ik heb 2000 liter bier in de tank, dus laat ze maar komen. En met een fikse voorraad Desperados, rosé en icetea kan hij aan ieders wens voldoen. ,,Dat gaat allemaal heel hard lopen,'' luidt zijn voorspelling. ,,Het is natuurlijk veel te lang koud geweest. Met een zonnig weekend in het verschiet, wil iedereen naar het strand.''
TopdrukteEen stuk verderop, in paviljoen Stormvogel aan het Oostvoornse Meer, loopt het personeel zich ook al warm voor een heet weekend. ,,We hebben een geweldig team van vijftien man klaar staan. We verwachten topdrukte,'' vertelt mede-eigenaresse Karin Riedijk. Ook bij haar liggen de ijs- en vrieskasten vol. Wie dorst heeft, kan zich laven aan twee tanks met elk 500 liter bier. Maar ook met een rammelende buik kun je aanschuiven: 250 kilo friet, 40 oerbroden en 60 kilo spareribs liggen gereed om de honger te stillen. ,,En die zijn maandag op hoor. Dit weekend wordt geweldig. Nu al de slagroom op de taart. Wat mij betreft wordt dit de start van een mooie zomer.''
Verlof ingetrokkenOok elders in de regio worden alle verloven ingetrokken bij horecatenten in de buurt van het water. Zo trommelt mede-eigenaar Sebas van Look van Brasserie Lookies aan de Zevenhuizerplas dertien medewerkers op om de bezoekers van zijn horecazaak in de watten te leggen.
Deze week heeft hij bij de groothandel nog maar extra voedsel besteld. ,,Want als het dit weekend niet gebeurt, dan gebeurt het de hele zomer niet. Ik reken op 300 gasten per dag.'' Hij heeft een magazijntje vol met Amstel Radler en icetea. ,,Dat zijn de hardlopers,'' vertelt hij. ,,Qua eten blijft saté in trek, of een lekker visje op het terras. Koningsdag is vorige week nogal in het water gevallen, maar dat maken we nu ruimschoots goed.''
Perfect terrasweerOok bij 'hotspot' Kralingse Plas staat iedereen paraat bij restaurant De Tuin en het nagelnieuwe The Boathouse bij het strandbad. Er wordt op één- à tweeduizend mensen gerekend, zegt mede-eigenaar Wouter Lentz. ,,Het wordt met 25 graden perfect terrasweer,'' meldt hij. Te drinken heeft hij genoeg. ,,Twee tanks met elk duizend liter. Dat gaat echt niet op'.'