Nieuws Personeel

Theekoepel Steenwijk heropent eind mei

De theekoepel in park Rams Woerthe in Steenwijk heeft nieuwe huurders, die ook met bezorgservice gaan starten, meldt de Stentor.

Gerard Berendsen 2 mei 2016

Thee stock pixabay

De Stichting Gedeelde Last en Welzijn is de nieuwe huurder van de theekoepel in park Rams Woerthe in Steenwijk. Vrijdag ondertekenden de stichting en de gemeente de huurovereenkomst. Bij die gelegenheid overhandigde wethouder Wim Brus de sleutel van de theekoepel aan Roos Millenaar en Hans Neijhoft van 'Last en Welzijn'.

De theekoepel, eigendom van de gemeente Steenwijkerland, stond vanaf begin dit jaar te koop. De gemeente ging zelf ook actief op zoek naar een nieuwe exploitant die in de theekoepel een theeschenkerij, lunchroom of kleinschalig restaurant wilde beginnen.

ArbeidsmarktWethouder Brus is blij met de nieuwe huurder. "Voor ons was van belang, dat er bij het plan aandacht zou zijn voor de inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Bij deze instelling, die haar werkgebied onder meer in Steenwijkerland heeft, is dat in professionele handen. Geweldig dat dit unieke pand, op zo'n schitterende locatie, straks toch weer opengaat voor het publiek. Voor het zomerseizoen ook nog, dat maakt het nog mooier."

Stichting Gedeelde Last en Welzijn uit Steenwijk wil met de exploitatie van de theekoepel in het populaire park mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid bieden werkervaring en werkritme op te doen. Daarnaast wil ze op maat gesneden leer-werktrajecten aanbieden voor mensen die op zoek zijn naar een uitdagende dagbesteding.

BezorgserviceHet is de bedoeling dat de theekoepel als lunchrestaurant zes dagen per week opengaat voor bezoekers. Ook een bezorgservice van broodjes en dagmenu's is in het plan opgenomen. "We streven ernaar de theekoepel voor zowel de lunches als onze bezorgservice eind mei al te openen", aldus Millenaar en Neijhoft.