Nieuws Personeel

TiMax groeit harder dan verwacht

Het bedrijf TiMax breidt uit en heeft vorige week zijn intrek genomen in de voormalige huishoudschool aan de Van der Heijdenstraat in Denekamp.

Van onze redactie 25 januari 2017

Timax

Tim Kuipers excuseert zich voor de rommel in de gang. In de gang ligt nog overal karton over de nieuwe vloer, de verhuisdozen puilen uit met spullen die nog uitgepakt moeten worden en Kuipers' eigen kantoor zit nog middenin de verbouwing. Kuipers (41) heeft druk. Heel druk. "Gekkenwerk", noemt hij het, in positieve zin. "We hebben het nog nooit zo druk gehad als nu. En het jaar is pas net begonnen."TiMax adviseert architecten en aannemers op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid. Het bedrijf is gecertificeerd om energielabels af te geven. Wat in 2000 begon als mini-bedrijf in een kantoortje van zijn schoonvader, is inmiddels uitgegroeid tot een snelgroeiend bedrijf met elf medewerkers. Het Denekampse bedrijf was sinds 2005 gehuisvest in een pand aan de Wilhelminastraat, maar was daar al geruime tijd uit z'n jasje gegroeid.

Tweede vestiging

Gelijktijdig met de verhuizing in Denekamp is vorige week een tweede vestiging van TiMax geopend in Heerhugowaard. Die vestiging moet binnen een jaar groeien van één naar drie man personeel. Dat Heerhugowaard niet bepaald om de hoek ligt, is volgens Kuipers geen enkel probleem. "70 procent van onze klantenkring zit buiten Overijssel. We zijn door het hele land actief", verklaart Kuipers, zelf geboren in Ootmarsum. Het bedrijf had vorig jaar 1.700 projecten, dit jaar verwacht Kuipers dat het aantal oploopt tot meer dan 2.000.

Duurzaam

Het nieuwe pand van TiMax is, geheel toepasselijk, vergaand duurzaam gerenoveerd. Met energielabel A en B heeft het pand het hoogst haalbare energiecertificaat voor bestaande gebouwen. Kuipers wijst op de sensoren in de vergaderruimte, die meten of er te veel droge lucht in de ruimte hangt. Ook in andere ruimtes is aan duurzaamheid geen gebrek. Zo werkt het ventilatie-systeem in de kantoren alleen als er daadwerkelijk iemand zit. "In de avonden en weekenden gaan ze uit of zachter. Zo wordt er niet onnodig geventileerd als er toch niemand is."Kuipers heeft in het nieuwe pand alle ruimte. Zo staat op de eerste verdieping nog een kamer leeg. En dat blijft voorlopig ook zo, als het aan Kuipers ligt. "Ik heb altijd gezegd: maximaal 15 medewerkers. Op die manier houden we de lijntjes kort en blijven we een hecht bedrijf zonder allerlei bestuurslagen. Die Twentse nuchterheid moet en zal hier altijd blijven."