Nieuws Personeel

Top 5 meest bijzondere kerstpakketten: levende dieren en seksspeeltjes

Zeker, een mooie doos met eten en drinken, lees: kerstpakket, het wordt altijd gewaardeerd. Maarrrr... er zijn werkgevers die deze traditie wilden doorbreken en vooral out of the box gingen. XpertHR deed onderzoek en stelde de vraag: wat is je meest bijzondere kerstpakket? Laat je verrassen en verbazen door deze Top 5.

Van onze redactie 24 december 2019

Kerstpakket

32-urige werkweek

Een bedrijf in Nederland heeft zijn werknemers een 32-urige werkweek gegeven. Dit betekent dat werknemers hetzelfde betaald krijgen als bij een 40-urige werkweek, maar er slechts 32 uur voor hoeven te werken. Een kanttekening: ze moeten wel iets nuttigs doen met die vrije dag.

Levende dieren

Het is anno 2020 bijna niet meer voor te stellen dat er mensen zijn die met kerst hun eigen dieren slachten en het is ook een beetje not done om iemand ongewild met een huisdier op te zadelen. Toch denken sommigen werkgevers er anders over, want opmerkelijk genoeg krijgen medewerkers weleens levende dieren. Onder de antwoorden: een levende kalkoen, een konijn of zelfs een aantal eenden.

Seks

Afhankelijk van iemands beroepskeuze is seks op de meeste werkplekken een gespreksonderwerp met enig controverse. Toch houdt het werkgevers niet tegen om condooms, een naaktkalender of een pakket seksspeeltjes cadeau te doen. Een dildo met condooms in een voedselpakket spant de kroon.

Lege huls

Het kan verkeren dat een bedrijf niet bij machte is om iets cadeau te doen en dat er een jaartje geen kerstpakket in het verschiet zit. Er zijn werkgevers die dit blijkbaar willen verbloemen en hun medewerkers een lege doos geven.

Lees ook: Dit familiebedrijf pakt zelf alle 620 kerstpakketten in

Complimenten kerstpakket

Waardering zit niet in geld, eten of spullen. Zo werden werknemers overladen met complimenten. “Op de doos en alle verpakkingen die erin zaten stond een compliment, zelfs op de kerstkaart die erin zat.” Hier kunnen dan werkgevers die lege dozen schenken nog wat van leren.

XpertHR deed onderzoek naar de kerstpakketten van 2019, en vroeg het 502 Nederlandse werknemers.