Nieuws Personeel

Topshelf wil V&D ombouwen tot funshopparadijs

Topshelf opent een warenhuis in de voormalige V&D in Arnhem, meldt het AD. Tachtig tot honderd medewerkers van het failliete warenhuis kunnen daar binnenkort weer aan de slag. Met de eigenaren van vijf andere V&D-panden is de sportkledingketen nog in onderhandeling over een huurcontract.

Annemieke van Dongen 5 april 2016

Inge van kemenade topshelf v d arhnehm

Om welke steden het verder gaat, kan directeur Inge van Kemenade van Topshelf nog niet zeggen. ,,Topshelf streeft naar landelijke dekking met minimaal zes vestigingen in binnensteden. Maar we zijn niet de enige partij die is geïnteresseerd in deze panden.'' Voor het einde van deze maand hoopt ze nog drie tot vijf huurcontracten te kunnen tekenen. Voor alle nieuwe locaties zullen zoveel mogelijk ex-V&D-medewerkers worden ingehuurd.

Topshelf heeft nu vijf 'megastores' op perifere plekken: in Leerdam, Beuningen, Cruquius, naast het Feijenoordstadion in Rotterdam en in The Wall, het Utrechtse winkelcentrum langs de A2. Het pand in Arnhem, van ruim 8000 vierkante meter, wordt de eerste vestiging in een stadscentrum, en de grootste tot nu toe. Dat is een bewuste keuze, verklaart de zakenvrouw. ,,Topshelf is van een sportketen meer richting fashion en lifestyle gegaan. Binnensteden zijn daarom voor ons nu de beste plek.''

BeautyproductenHet assortiment van Topshelf wordt daarbij flink uitgebreid. Zo komen op de begane grond beauty- en verzorgingsproducten en cadeaus, net als bij V&D. ,,Ik ben dol op warenhuizen en ik geloof absoluut dat er een toekomst voor is, mits je er op de juiste manier invulling aan geeft,'' zegt Van Kemenade. ,,De parterre wordt dé plek voor funshoppen. Zo komt er een barbier en gaan we ons assortiment zonnebrillen en horloges uitbreiden met fashionmerken.''

Daarnaast gaat ze homewear en koffersets verkopen. Ook de befaamde Schoolcampus keert in het warenhuis terug. Dat geldt niet voor boeken, dvd's, elektronica en bijvoorbeeld serviesgoed. Topshelf voert geen eigen merken, zoals V&D. De merken die het verkoopt, zitten in een hoger segment.

La PlaceDe deal met de eigenaar van het Arnhemse warenhuispand was relatief snel rond, omdat het recent verbouwd is. Topshelf neemt een groot deel van de V&D-inventaris over. Of ook La Place weer open gaat, is nog niet helemaal zeker.

Hoewel Topshelf in 2014 nog verlies maakte, financiert de winkelketen de uitbreiding met eigen middelen. Inge van Kemenade stond een paar jaar geleden nog in de Quote 500. Vorig jaar was de selfmade zakenvrouw (die in Oud-Turnhout woont) op de Vlaamse tv te zien in het rijkenprogramma The Sky is the Limit. Ze verloor echter veel geld aan het debacle rond Roger Lips; de ontwikkelaar van winkelcentrum The Wall die wordt verdacht van witwassen en faillissementsfraude. Van Kemenade: ,,We komen van ver, maar dat drama zijn we helemaal te boven.''

Begin mei moeten in Arnhem de eerste twee etages van haar nieuwe warenhuis open gaan, in september volgt de rest van het pand.