Nieuws Personeel

Twentse transportbedrijven investeren in nieuwe opleiding

De vraag naar gekwalificeerd personeel in het wegvervoer neemt toe. Daarom richten bedrijven en het onderwijs een nieuw opleidingscentrum op en breiden ze een bestaande uit, meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Van onze redactie 25 oktober 2016

Vrachtwagen thinkstock 1

Twentse transportbedrijven vestigen samen met het ROC van Twente een nieuw opleidingscentrum in Oldenzaal. Het vorig jaar opgerichte centrum voor aankomende chauffeurs in Rijssen wordt uitgebreid met de opleiding voor logistiek medewerker. Overheid, bedrijfsleven en onderwijs leggen daarvoor samen ruim één miljoen euro voor op tafel.

De nieuwe school in Oldenzaal is hard nodig, zegt Gerard Woesthuis van het ROC van Twente. De uitstroom van personeel groeit vooral door de pensioengolf. "Die golf tikt nu aan. Daarnaast willen meer bedrijven toch liever Nederlandse chauffeurs voor binnenlandse ritten dan voorheen", zegt Woesthuis. Over vier jaar moeten ze beide zo'n 60 leerlingen op mbo-niveau 2 afleveren. Daarna kunnen ze gegarandeerd aan de slag, bij een van de aangesloten bedrijven.