Nieuws Personeel

UT vergoedt kerstcadeau V&D, Saxion denkt nog na

Een kerstcadeau dat niks meer waard blijkt te zijn. De Universiteit Twente en Saxion Hogescholen balen er achteraf van dat ze een deel van hun medewerkers als kerstcadeau V&D-cadeaukaarten gaven.

Van onze redactie 13 januari 2016

Universiteit twente ivo kruger

Saxion weet nog niet of de school gaat compenseren, want het gaat hier om liefst 72.000 euro. De UT komt met een regeling voor bijna 480 medewerkers, die de kaarten van meestal enkele tientjes als kerstcadeau hadden gekozen. Die kaarten konden al vrij snel niet meer worden ingeleverd, vanwege de surseance en later het faillissement van de warenhuisketen.

De betroffen UT-medewerkers kunnen hun kaarten inleveren voor een nieuwe voucher, van het Twentse bedrijf Ter Brugge. De compensatieregeling geldt niet voor medewerkers die hun V&D-kaart al gedeeltelijk hebben besteed.

SaxionBij Saxion Hogescholen hebben ongeveer 1.800 van de bijna 2.800 medewerkers een bon van 40 euro gekozen als kerstcadeau. „Het gaat dus om meer dan 70.000 euro en dat is veel geld. We moeten eens goed nadenken of en hoe we dat zouden kunnen compenseren”, zegt een woordvoerder.

Duizend andere medewerkers van Saxion kozen voor een traditioneel kerstpakket of steunden met een gift een goed doel. Saxion wil vóór 1 februari een beslissing nemen over de waardebonnen.

Foto: Ivo Kruger