Nieuws Personeel

Vakantiekrachten in dienst? Houd hier rekening mee

De lucht van barbecue hangt in de lucht. De wegen naar de kust worden steeds drukker. Dat betekent maar één ding: de zomer komt er aan! Hoe houdt jij jouw bedrijf draaiend als jouw medewerkers (tegelijk) op vakantie gaan? Vakantiekrachten bieden je een zorgeloze zomer. Maar hoe ben je voor jongeren een interessante werkgever? En hoe zit het ook alweer met de wet- en regelgeving rondom vakantiekrachten? Tempo-Team deed onderzoek en zet wat feiten op een rijtje.

De Ondernemer 18 mei 2016

Vakantiewerk

Vakantiewerk: smartphone gaat meeJongeren vinden het tijdens vakantiewerk belangrijk om plezier te maken, om met fijne collega’s samen te werken en zichzelf te ontwikkelen. Uiteraard is een leuk salaris dan mooi meegenomen. Jongeren hebben ook een bepaald beeld van de ideale vakantie-werkgever. Die is vrolijk, positief, aardig, flexibel, begripvol en gul. Ze vinden het leuk als ze gelijkwaardig aan andere collega’s worden behandeld, lekker veel uren achter elkaar kunnen werken en als de ‘baas’ af en toe een praatje met ze maakt. Als ze dan ook nog hun eigen ritme een beetje kunnen bepalen en af en toe een blik mogen werpen op hun smartphone, dan doet u het als werkgever goed

Wet- en regelgeving omtrent vakantiekrachtenDe kennis van wet- en regelgeving omtrent vakantiekrachten kan nog wel eens weggezakt zijn. We frissen jouw kennis graag even op:

Vakantiewerkers onder de 18 jaar mogen niet werken:

Tussen 23:00 – 06:00 uur met stoffen die giftig, allergeen, kankerverwekkend of mutageen (die het DNA blijvend veranderen) zijn, of met stoffen die schadelijk zijn voor de voortplanting met bestrijdingsmiddelen met gevaarlijke stoffen, virussen of bacteriën onder overdruk, ze mogen bijv. niet duiken of in een caisson werken onder straling werken, bijv. sealapparatuur, lasers of radar installaties op lawaaiige plekken, de dagelijkse blootstelling aan lawaai moet gemiddeld lager zijn dan 85 decibel met apparatuur met trillingen

De vakantieperiode loopt volgens de ABU CAO voor uitzendkrachten van 1 juni tot 1 september. Voor de vakantiekrachten geldt ook het arbeidsrecht. Zo moet de werkgever voor vakantiekrachten vanaf 15 jaar in ieder geval het minimumloon betalen en werknemersverzekeringen op het loon in houden. Wel gelden er een aantal afwijkende arbeidsvoorwaarden:

vakantiewerkers hebben recht op 13 1/3 uur vakantie per maand of een evenredig deel hiervan als zij minder dan een maand werken; vakantiewerkers die werken op basis van een uitzendovereenkomst met uitzendbeding ontvangen een aanvulling voor vakantiedagen; vakantiewerkers hebben geen recht op reserveringen voor kort verzuim, buitengewoon verlof en feestdagen.