Nieuws Personeel

Veel belangstelling voor stadswijngaard

ALBERT KOK 2 februari 2016

Stadswijngaarddruiven1065

Nadat eerst in Den Haag het aantal lokale bierbrouwerijen snel toenam, stijgt nu in de hofstad de belangstelling voor de productie van wijn. De eerste oogst op de eerste Haagse wijngaard zit nog niet in de fles of de in 2016 beschikbare druivenplanten zijn alweer verhuurd, schrijft het AD dinsdag.

Tycho Vermeulen, een van de initiatiefnemers van de Stadswijngaard aan het Hildebrandplein in Moerwijk, laat weten dat de eerste flessen 'Haagse Heerlijkheid' over ruim twee maanden worden gebotteld. Hij rekent op een 'rode wijn van een pinot noir-achtige frisheid en een wit zusje van de Duitse Riesling', zo vertelde hij eerder aan het AD.

In verband met de snel toenemende belangstelling is Vermeulen van plan om de productie de komende jaren geleidelijk aan op te voeren. Van iets meer dan 200 liter wijn nu naar 600 liter over een paar jaar.

Verder hoopt Vermeulen, in het dagelijks leven verbonden aan de Landbouwuniversiteit Wageningen, samen met andere initiatiefnemers binnen afzienbare tijd ook een 'thuisdruif' te introduceren. Het gaat hierbij, zoals de naam al doet vermoeden, om een druif die ook gezellig thuis op de vensterbank in een potje kan groeien.

De inschrijving voor het huren van wijnplanten in 2017 is geopend.