Nieuws Personeel

Veel flexplekken in vernieuwd complex De Leeuwenbrug in Deventer

Op de eerste verdieping van De Leeuwenbrug in Deventer komt ruimte voor tachtig flexibele werkplekken. De centrale hal op de begane grond wordt veel ruimer en hoger. Daar komt ook een horecavoorziening voor pandgebruikers en relaties. Voor de horeca wordt een deel van de voormalige gemeentelijke afdeling publiekszaken gebruikt. Dit meldt de Stentor.

Rudi Hofman | Foto: Ronald Hissink 19 december 2016

Leeuwenburg

Koen Parie, commercieel manager van pandeigenaar DC Vastgoed, zegt dat met de renovatie en verbouwing van een flink deel van De Leeuwenbrug tot een hoogwaardig, modern en duurzaam kantorencomplex 6 miljoen euro is gemoeid. In het gebouw worden ook vergaderfaciliteiten en een fitnessruimte gerealiseerd.

DC Vastgoed is zelf een van de partijen die intrekt in het complex naast het NS Station. Nu zit het nog aan het Boreelplein. "We geloven heel erg in het concept en het pand is ons eigendom", verklaart Parie. Volgens hem sluit De Leeuwenbrug straks heel goed aan bij de tendens van kleiner wordende bedrijven en de behoefte aan flexibele werkplekken. De locatie bij het station is sowieso een pluspunt. Andere bedrijven die al voor De Leeuwenbrug 2.0 hebben gekozen, zijn onder meer: Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB), Medical Research Data Management (MRDM), de IT-bedrijven Smooth Vision en i-Design, en Littelfuse, dat componenten levert voor elektrische producten.

Enthousiast

"Er is nog een aantal verdiepingen niet verhuurd, maar we hebben ook nog niet actief naar huurders gezocht. De bedrijven die al zijn gekomen, waren gaandeweg enthousiast geraakt over het nieuwe concept. In december en januari gaan we actief huurders werven door te adverteren op onder meer Funda in business en een website te lanceren", aldus Parie.

De reeds gevestigde bedrijven zitten op een tijdelijke plek in het complex. Alles wordt tot het casco gesloopt en daarna weer opgebouwd. De werkzaamheden (hoofdaannemer is Bramer uit Vriezenveen) zijn al enkele weken bezig. "Voor de bouwvak is circa 80 procent van het bouwkundig werk klaar. Dan is ook de hal gereed en draait de horeca. De rest van het werk volgt na de zomer", schetst Parie.

Voor niet-huurders die de garage onder De Leeuwenbrug willen gebruiken, gaat er wat veranderen. Voorheen konden zij vanuit de kelder zo het gebouw in om de gemeente te bezoeken. Dat kan niet meer. Bezoekers die in het pand moeten zijn, dienen zich eerst aan te melden. Anderen kunnen via een uitgang van de garage naar buiten lopen.