Nieuws Vitaliteit

Online work-outs van Olympisch kampioen: Mark Tuitert houdt thuiswerkers fit

Voormalig topschaatser Mark Tuitert wil thuiswerkers gezond houden tijdens de tweede coronagolf. Samen met andere sporters zoals celeb-trainer Carlos Lens en kickbokser Remy Bonjasky geeft hij online work-outs om mensen van hun zitvlees af te krijgen.

Van onze redactie 5 november 2020

Laatste update: 5 november 2020 14:00

Mark Tuitert First

Mark Tuitert met zijn First Energy Gum, een kauwgommerk dat hij eerder op de markt bracht. Foto: First Energy Gum

De topsporters doen dit in samenwerking met online sportschool Fitchannel, die een digitale coronacoach heeft ontwikkeld om mensen tijdens de pandemie fit te houden. Naast bewegen krijgen de thuiszitters ook persoonlijke begeleiding en voedingsadviezen met recepten van diëtisten.

'Weerstand tegen corona als persoonlijke missie'

,,Bewegen is juist nú zo belangrijk", zegt Tuitert. ,,We zitten thuis vanwege het virus, zijn gestrester dan ooit én dan staan ook nog de donkere wintermaanden voor de deur. Het is mijn persoonlijke missie om mensen door deze moeilijke periode heen te helpen. Om ze weerstand te bieden tegen het virus, zowel lichamelijk als mentaal."

Lees ook: Mark Tuitert: invloed op wat je kunt controleren

Laagdrempelig sporten vanuit huis

De digitale coronacoach begeleidt mensen vanuit huis. ,,Dat maakt het een stuk laagdrempeliger", zegt ondernemer Aart-Jan van Triest van online sportschool Fitchannel. ,,Je kan gewoon in je vertrouwde omgeving blijven. Ook als je kwetsbaar bent voor het coronavirus en bang bent om de deur te gaan."

Fitchannel biedt online work-outs aan, ook voor bedrijven. Voormalig Olympisch schaatskampioen Mark Tuitert, die na zijn sportcarrière voor het ondernemerschap heeft gekozen, is al langer aan de onderneming verbonden als fitnesscoach.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.