Podcast

Meer tijd, plezier en energie als ondernemer? Tabe Ydo vertelt hoe

Tabe Ydo is auteur en bedenker van de One Day Methode. Een methode waarmee je volgens hem in een dag je hele leven kan veranderen en meer tijd en meer energie tot je beschikking krijgt. Meer tijd en energie, wie wil dat nou niet? Natuurlijk wil gastheer Floris Hülsmann in deze nieuwe aflevering van de podcastserie De Namarama Show er meer van weten.

Presentatie: Floris Hülsmann 8 september 2021

Tabe Ydo is naast One Day’er ook een bevlogen man die ongeveer alles heeft meegemaakt wat je als ambitieuze ondernemer kan meemaken. Een faillissement, een beursgang en twee burn-outs.

Kortom, hij kan het dus weten uit eigen ervaring. Meer energie krijgen ingewikkeld? Dat is het volgens Ydo helemaal niet. Sterker nog, veel onderdelen van zijn methode paste Floris Hülsmann zelf al toe in zijn leven en dat doet hij niet voor niets. ,,Het geeft je echt meer leven en joy om dit te doen.''

Recent spraken we met Floris over de merkwaarde van een goede bedrijfsnaam. Lees het interview nog eens terug. Expert Floris Hülsmann (Namarama): 'Meerwaarde merknaam wordt enorm onderschat'

Wat laat je toe in je leven, in je brein? En wat niet?

De Namarama Show-host wil nog niet teveel weggeven, maar in deze podcast gaat het over mediteren - wat Ydo zeker niet wil labelen als mediteren, maar gewoon zitten met je ogen dicht - ademhalen en vroeg opstaan. Het gaat over duidelijke keuzes maken. Wat laat je toe in je leven, in je brein? En wat niet? De ondernemer komt met vele sprekende voorbeelden om je duidelijk te maken hoe dit werkt.

Wat de podcast-gast bewoog om dit boek te schrijven en hoe hij zijn methode in zijn eigen leven toepast, hoor je allemaal in deze nieuwe aflevering.

Ondernemer man pak energie

Meer plezier en energie als ondernemer? Luister naar deze podcast. Foto: Shutterstock

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers.

Meld je voor 1 januari a.s. aan en maak kans op een van de vier Amac Giftcard t.w.v. 250 euro!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Ondernemer Podcasts
De Ondernemer

Geldzorgen? Tijdige ondersteuning voorkomt escalatie

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief. Dat is het devies van het landelijke gratis platform Geldfit. Ondernemer Ralph van Dam: ,,Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder.”

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Waarom grote bedrijven succesvoller kunnen zijn door zich te profileren als klein bedrijf

Wat is het voordeel van een heel groot of juist heel klein bedrijf? En hoe kun je daar slim mee spelen in je marketing? Je hoort in de dertiende aflevering van de podcastreeks Aandachtstrekkers dat er niks mis mee is je bedrijf kleiner of juist groter voor te doen dan het is. ,,Dat kun je best een beetje faken.”

Details
Gijs dalen meurs eyevestor seabass
De Ondernemer

Geen investeerders of crowdfunding, maar via sharefunding je bedrijf starten: hoe?

Misschien is er eigen kapitaal, haak je investeerders aan of start je crowdfunding om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar er is ook sharefunding. Gijs Dalen Meurs van Eyevestor legt samen met sharefunders Barry van Ruiven (Seabass) en Cosmas Blaauw (SharePeople) uit hoe dat precies in z'n werk gaat.

Details
Zeeman winkel retail blauwgeel
De Ondernemer

Hoe Zeeman dankzij knalgele onderbroek de weg omhoog vond

Black Friday is niet zo lucratief voor retailers als gedacht. En bovendien, is die koopgekte nog wel houdbaar in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt? Dat en meer onderwerpen - zoals Zeeman en z'n knalgele onderbroek - komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken AD-verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Kun je als bedrijf succesvol zijn zonder online reviews?

Bestaat jouw onderneming over een jaar nog als je geen reviews verzamelt? Die vraag staat centraal in de twaalfde aflevering van podcastreeks Aandachtstrekkers. Veruit de meeste bedrijven hebben geen reviewstrategie en lopen daardoor achter de feiten aan. Terwijl een klantbeoordeling vragen (en krijgen) een kleine moeite is als je het slim aanpakt.

Details
De Ondernemer Podcasts Thijs van Dijk Thijs Talks
Thijs Talks

Dorkas Koenen (cmo Rabobank): 'Wij doen niet aan purpose-marketing, wij zíjn purpose'

Al vijf jaar lang is Dorkas Koenen de Chief Marketing Officer van Rabobank. Een echt zwaargewicht die een doorslaggevende rol speelt bij de huidige visie van de bank: ‘Growing a better world together’. In de nieuwe podcast van Thijs Talks spreekt hij over zijn visie op marketing en talentontwikkeling.

Details