Nieuws Personeel

Wens ondernemers komt uit

Yorick Roos | Foto: Angelo Blankespoor 28 januari 2016

Patrickvandamscooters1065

Blijdschap bij de ondernemers die een half jaar geleden hun bedrijf verloren bij een brand aan de Edisonstraat in Zoetermeer. De stadsbouwmeester is akkoord met de plannen voor een nieuw onderkomen op de oude locatie, schrijft het AD donderdag.

Patrick van Dam zag deze zomer zijn levenswerk letterlijk voor zijn ogen in vlammen opgaan. Een verwoestende brand legde zijn onderneming Ropa Scooters in de as, net als de rest van de bedrijven die gevestigd waren in een pand aan de Edisonstraat. Kort na de dramatische gebeurtenissen liet de ondernemer weten dat hij niet bij de pakken neer wilde zitten en er alles aan zou doen om een nieuw bedrijfspand te bouwen op de rampplek.

Nog geen half jaar na de brand lijkt die wens uit te komen. Twee weken geleden diende Van Dam samen met de andere gedupeerde ondernemers de plannen voor een nieuw pand in bij de stadsbouwmeester. Deze week kreeg hij te horen dat het voorstel aan de gestelde eisen voldoet.

"Dit is heel mooi nieuws,'' vertelt Van Dam verheugd. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het oordeel al zo snel zou komen. Het betekent dat wij als ondernemers voorzichtig kunnen gaan rekenen. Als al het papierwerk rond is, verwacht ik dat ons nieuwe onderkomen er in vier maanden kan staan. Zelf hoop ik op eind september. Dat zou betekenen dat wij iets meer dan een half jaar na de brand weer open kunnen op de plek waar wij altijd zaten."

Zelf heeft Van Dam in de tussentijd niet stilgezeten. Drie weken nadat zijn bedrijf verwoest werd, opende hij een nieuwe scooterwinkel en pakte hij de draad weer op. "Vervolgens ging het zo goed dat ik ruimte tekort kwam en een nieuw pand heb bijgehuurd", vertelt hij.

Verzekering"Ondertussen heb ik veel tijd besteed aan alle papier- en verzekeringswerk. Ik heb veel geld teruggekregen, maar volgens mijn berekening niet het hele bedrag dat ik ben kwijtgeraakt. Hopelijk wordt dat gecompenseerd via het nieuwe onderkomen. Dat heeft waarschijnlijk meer waarde dan het oude pand.''

Bijna een half jaar na de gebeurtenissen denkt Van Dam nauwelijks nog aan de brand. Af en toe speelt het nog door zijn hoofd.

"Dinsdagavond toevallig nog. Ik kreeg een melding van het alarm in mijn zaak. Zo begon het ook op de avond van de brand. Ik ben gaan kijken, maar gelukkig bleek het loos alarm. Toch merkte ik dat de beelden van die vlammen onderweg wel door mijn hoofd spookten. Dat zijn de momenten waarop het even terugkomt."