Aangeboden door Werkgevers anno nu

Branded Content Personeel

Werkgevers anno nu: zet in op inclusiviteit en profiteer van de vele voordelen

Werkgevers anno nu zien kansen waar anderen bedreigingen zien. Met als resultaat: gemotiveerd personeel op een werkplek die bij hen past. Ben jij op zoek naar personeel? Dan is er een aantrekkelijke optie. Neem iemand in dienst die wat verder van de arbeidsmarkt afstaat. Profiteer van fiscale voordelen. En boost het imago van jouw organisatie. Want jij zet in op inclusiviteit.

Crissy Mulder 18 september 2021

Zorg WSP vrouw

Met name in de grote steden en in krimpregio’s moeten ondernemers op zoek naar creatieve oplossingen. Foto:

Op dit moment is er in verschillende sectoren een personeelstekort. Tegelijkertijd zijn er veel werkzoekenden die moeilijk aan een baan komen. Best vreemd. Daarom zijn er nu diverse subsidies en ondersteuning waardoor jij jongeren, 50-plussers, statushouders en mensen met een arbeidsbeperking aan werk kunt helpen.

Een extra portie motivatie, werk- en levenservaring?

Jongeren zitten vol energie en willen die energie het liefst in een baan stoppen. 50-plussers dragen met hun werk- en levenservaring maar wat graag bij aan de maatschappij. Vluchtelingen, met een verblijfsvergunning (statushouders), zijn extra gemotiveerd om in Nederland aan een nieuw bestaan te werken. En mensen met een arbeidsbeperking willen, net als jij en ik, hun talenten inzetten. Steeds meer werkgevers zien dat in. Jij ook? Dan helpt jouw lokale Werkgeversservicepunt (WSP) je graag aan nieuw personeel. En daar pluk jij de vruchten van.

''Na afronding van het leerwerktraject is de kans dan groot dat de kandidaat bij je blijft: een duurzame investering in de toekomst”

Leerwerktraject: een duurzame investering

Diverse sectoren schreeuwen om nieuwe vakkrachten. Denk aan de bouw, de zorg, het onderwijs, de horeca en ga zo nog maar even door. Met name in de grote steden en in krimpregio’s, moeten ondernemers daarom op zoek naar creatieve oplossingen. Want er zijn genoeg mensen bereid om in jouw sector aan de slag te gaan. Helaas missen zij vaak net de juiste opleiding of achtergrond. Een leerwerktraject biedt dan uitkomst.

Aan de hand van praktijkervaring worden mensen opgeleid tot volwaardige professionals. De focus ligt op het vak en dan met name op de skills die eenvoudig worden aangeleerd, en direct op de werkvloer toepasbaar zijn. Dat neemt de werkdruk van je huidige personeel af. En biedt jou dé ideale oplossing om de juiste mensen in huis te halen. Je maakt deze ‘werknemers in opleiding’ van dichtbij mee. En terwijl jij de ‘leerling’ begeleidt, bouwen jullie een duurzame band op. Na afronding van het leerwerktraject is de kans dan groot dat de kandidaat bij je blijft. Een duurzame investering in de toekomst.

''Geef jij talenten een kans in jouw bedrijf? Dan kom je in aanmerking voor subsidies en steunmaatregelen die je tijd en geld besparen''

Financiële compensatie voor inclusiviteit

Een belangrijke vraag die gesteld moet worden: hoe zit dat financieel dan? Voor elke investering verwacht jij immers een zekere output. Daarom is er een financiële regeling op touw gezet, die betrekking heeft op de Participatiewet. Daarmee worden ondernemers die mensen aannemen met een beperking of afstand tot de huidige arbeidsmarkt, financieel gecompenseerd. Tegelijkertijd voldoe je aan de wettelijke banenafspraak voor Inclusiviteit. En ga je voor meer inclusiviteit op je werkvloer. Drie vliegen in één klap.

En nóg meer mogelijkheden en voordelen

Geef jij talenten een kans in jouw bedrijf? Dan kom je in aanmerking voor subsidies en steunmaatregelen die je tijd en geld besparen. De loonkostensubsidie, waardoor je profiteert van lagere loonkosten, is daar een mooi voorbeeld van. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan de werkplekaanpassing, waardoor mensen met een beperking invulling kunnen geven aan ondersteunende werkzaamheden. Of aan de proefplaatsing, waardoor jij vrijblijvend kunt onderzoeken of een baan en kandidaat echt bij elkaar passen.

Neem je een medewerker in dienst met een arbeidsbeperking? Dan kun je jaarlijks een tegemoetkoming krijgen: het loonkostenvoordeel (LKV). Ook bij herplaatsing van medewerkers met een arbeidsbeperking is zo’n LKV mogelijk. Tot slot is er dan nog de jobcoach. Hij kan de nieuwe medewerker op de werkvloer begeleiden. Dat scheelt jou tijd en verkleint de kans op uitval.

Jouw regionale Werkgeversservicepunt helpt je graag

Heb jij nú extra handen nodig? Ga dan naar het Werkgeversservicepunt (WSP) in jouw regio. Deze professionals helpen jou met de werving en selectie van (groepen) kandidaten. Arbeidskrachten die staan te springen om bij jou aan het werk te gaan. Een maatwerktraject met een kandidaat van WSP, inclusief werving, selectie, subsidieadvies en jobcoaching is volledig kosteloos. En onze adviseurs weten precies welke subsidies en regelingen voor jou interessant zijn. Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan bij een Wergeversservicepunt in jouw arbeidsregio.

Bent u op zoek naar personeel? Werkgevers anno nu zoeken naar kansen. Werkgeversservicepunt (WSP) heeft een divers bestand van werkzoekenden die graag willen werken.

Maak uw keuze uit een van de onderstaande arbeidsregio's
- Friesland

- Groningen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws