Nieuws Personeel

Eenmalige etalage voor werkzoekenden

De bij V&D ontslagen Ruud de Bruin kreeg na een hartenkreet in het Brabants Dagblad verschillende aanbiedingen. "Waarom Ruud wel en wij niet?" Het Brabants Dagblad heeft geluisterd, zie hier een greep uit de sollicitanten.

Merel van Beers en Henk Snijders 7 maart 2016

Etalage sollicitanten

Leonie Smulders vond het best wel leuk voor Ruud de Bruin. De oud-V&D'er sleepte een sollicitatie in de wacht nadat hij in deze krant mocht vertellen over zijn zoektocht naar nieuw werk. "Ongelooflijk fijn voor hem, maar wat jammer voor al die andere werkzoekenden die het zonder jullie aandacht moeten doen."

En daar had Leonie natuurlijk een punt. Want de faillissementen en reorganisaties vliegen ons om de oren. En niet alleen in de retail komen er steeds meer werklozen bij. Ook in de zorg en de bouw hebben werknemers het moeilijk.

Dus waarom Ruud de Bruin wel en anderen niet? Dat resulteerde vorige week in: BD Baan. Een open sollicitatie in deze krant. De reacties stroomden binnen, zo'n tachtig werkzoekenden tussen de 19 en 62 jaar grepen hun kans. Van een noodkreet: "Ik heb al 428 sollicitaties en 90 gesprekken gehad". Tot aan: "Ik ben veel te spontaan en sociaal om thuis te zitten". Dus werkgevers... maak uw keuze uit een groep werklozen die niets liever willen dan meteen weer aan de slag te gaan.

UWV-manager Jan Peters Rit juicht het initiatief toe. "Alles wat mensen die thuis zijn komen te zitten perspectief geeft, is prima. Het is geen exclusieve taak van het UWV mensen aan een nieuwe baan te helpen."

Madeleine van LithLeeftijd: 49Woonplaats: LithWerkte bij: V&D Uden

"Het liefste vind ik iets in de sieraden, parfurmerie of kleding. Maar ik bekijk natuurlijk alles wat op mijn pad komt. Ik heb 25 jaar ervaring bij de Bijenkorf, V&D en Diamont Point. Mijn nieuwe werkgever hoeft niet naar mijn leeftijd te kijken, ik ben flexibel en kan met veranderingen omgaan, dat is belangrijk."

Alex OpereLeeftijd: 25Woonplaats: Den BoschWerkte bij: H&B Logistics

"Na heel veel sollicitatiebrieven is het me duidelijk dat ik nog altijd als een buitenlander wordt gezien. Laat me het tegendeel bewijzen. Ik ben eind 2012 vanuit Kenia hier gekomen om een toekomst op te bouwen met mijn Bossche vriendin en voel me inmiddels een echte Bosschenaar.

Mireille CastelijnsLeeftijd: 44Woonplaats: Den BoschWerkte bij: V&D

"Het zou toch zonde zijn om mijn talent en ervaring verloren te laten gaan. Ik heb 27 jaar gewerkt bij V&D in Den Bosch als verkoopmedewerker en zou dan ook heel graag weer ergens in Den Bosch in die functie aan de slag gaan. Ik ben zeer gemotiveerd."

Desiree BekkerLeeftijd: 42Woonplaats: RosmalenWerkte bij: La Place

"Na 25 jaar trouwe dienst ben ik ongewild in de ww beland. Ik heb mijn werk altijd met plezier en passie gedaan dus zoek ook verder naar een plekje in een lunchroom of iets van catering in een hotel. Of wat me ook leuk lijkt: werken in een eetgelegenheid van een speelparadijs."

Tom van LieshoutLeeftijd: 60Woonplaats: VeghelWerkte bij Postkantoren BV

"Sinds de privatisering begin jaren negentig ging het bergafwaarts en uiteindelijk zijn we in 2012 ter ziele gegaan. Nog steeds zoekende naar een functie waarin ik met mensen mag werken zoals in de klantenservice. Maar ook werken als congiërge, begeleider, gastheer, portier of verkoopmanager spreekt me wel aan."

Christel VorstenboschLeeftijd: 44Woonplaats: BerlicumWerkte bij: V&D

"Ik werkte als backoffice-medewerkster bij V&D en zoek nu naar een baan als administratief medewerkster of receptioniste. Waarom? Omdat ik te spontaan, flexibel, enthousiast en sociaal ben om thuis te zitten."

Janny Steenbakkers Leeftijd: 58Woonplaats: Den BoschWerkte bij: V&D

"Te mogen werken met kinderen is een wens van me. Al zou verkoop van schoenen en mode ook best prima zijn. Spannend is het wel deze open sollicitatie: ik heb nog nooit in de krant gestaan, dus dit is een mooie eerste keer. Vijftien jaar heb ik bij V&D op eigenlijk bijna elke afdeling gestaan en bij klantenservice."

Marieke EnkelaarLeeftijd: 31Woonplaats: KerkdrielWerkte bij: V&D

"En toch wil ik het liefste weer in een winkel werken, hoewel het afscheid na 12,5 jaar V&D met een faillissement niet leuk was. Maar ik werk graag met mensen. Ook sta ik open voor opleiding tot bedrijfsleidster. Als een winkel er niet inzit, dan iets in de bediening of als receptioniste. Ik wil gewoon graag en solliciteer erg veel."

Balthie van den Dries Leeftijd: 45Woonplaats: TilburgWerkte bij: Dolcis

"Veel aandacht gaat uit naar ontslagen winkelpersoneel, maar banen op een hoofdkantoor zijn nog zeldzamer. Ik werkte daar als planner. Verder is er bij het UWV hulp voor 50-plussers terwijl veertigers ook worden gezien als oude werknemers. Maar met 25 jaar ervaring moet je mij juist zien als waardevol."

Corry GalleLeeftijd: 56Woonplaats: TilburgWerkte bij: La Place

"Op 30 december vierde ik mijn 25-jarig jubileum bij La Place in Eindhoven. Een dag later failliet verklaard. Ik hoopte er nog tien jaar aan te plakken, maar nu is het de vraag of ik nog ergens kan komen. Ik ben service gericht, al zie ik horeca niet echt zitten. Liever terug in de chocolaterie, brood of achter de kassa."

Ton de VriesLeeftijd: 50Woonplaats: HeeschWerkte bij: Nas-Afbouw en Van der Horst aannemers

"Ik heb een gezin met twee schoolgaande kinderen. Al die sollicitatiebrieven en zeker vijftig gesprekken hebben nog niet tot een nieuwe baan geleid maar ik ben te jong om thuis te zitten. Dus zoek ik verder naar werk als bouwkundig calculator en/of werkvoorbereider, onderaannemer, toeleverancier of aannemer."

Sjaak HoefnagelsLeeftijd: 57Woonplaats: OijenWerkte bij: De Harense Smid

"Ik mik op de gunfactor. Een bericht in de krant verhoogt die component behoorlijk, denk ik. Ik heb al geruime tijd veel sollicitaties verstuurd, helaas nog zonder resultaat. Ik zoek een baan die servicegericht is, maar ik zou ook een projectmatige en adviserende functie ambiëren."

Mariska van UdenLeeftijd: 32Woonplaats: Den BoschWerkte bij: V&D

"Mijn man en ik zijn allebei getroffen door hetzelfde lot: ontslag. Hij bij het distributiecentrum voor Dolcis, Manfield, Scapino en Invito en ik na 15 jaar werk bij V&D. En we hebben een kind. Daarom pak ik veel aan, weer in een winkel of in de schoonmaak dan wel in een bedrijfskantine. Mijn man zoekt een distributiecentrum of magazijn."

Irma van Genugten Leeftijd: 47Woonplaats: Sint-OedenrodeWerkte bij: V&D

"Ik verdien een plek tussen de andere sollicitanten omdat ik jarenlange ervaring heb opgedaan bij V&D in Den Bosch als visual merchandiser; een functie die ik erg graag wil voortzetten. Hopelijk mag ik snel weer ergens mijn passie voor mode etaleren in een nieuwe uitdagende en creatieve functie."

Jos LoonenLeeftijd: 56Woonplaats: Loon op ZandWerkte bij: Klaruw Machines en Weg- en Vloeronderhoud

"Ik ben na 36 jaar trouwe dienst, samen met zes andere collega's ontslagen nadat mijn werkgever faillisement had aangevraagd. Ik heb mijn vrachtwagenrijbewijs inclusief chauffeursdiploma. Ik heb al twaalf jaar rij-ervaring met bijzonder vervoer en zoek daarom ook een baan in het speciaal vervoer."

Claudia BeekwilderLeeftijd: 39Woonplaats: Den BoschWerkte bij: V&D

"Werken in een lunchroom. Lekkere koffie schenken, een bakkie thee met een taartje of broodje en dan afmaken met een ijscoupe. Ik heb dan wel geen ervaring, maar ik hou er van als er veel mensen over de vloer komen. Ik heb 22 jaar als verkoopster bij V&D gewerkt en omschrijf mezelf als spontaan, enthousiast en open."

Rob de BoerLeeftijd: 58Woonplaats: VeghelWerkte bij: Heesakkers Beton

"Ik raakte 2,5 jaar terug mijn baan kwijt door een reorganisatie en heb al 356 sollicitaties gedaan. Zonder resultaat. Er wordt volgens mij eerst naar mijn leeftijd gekeken en niet naar mijn netwerk, competenties, kwaliteiten en de project- en commerciële ervaring in de bouw. Ook niet onbelangrijk: ik ben nooit ziek."

Timmi van Maldegem Leeftijd: 32Woonplaats: TilburgWerkte bij: Shopper Marketing bureau

"Voor de liefde verhuisd naar Tilburg en zegde mijn baan bij de Universiteit Utrecht op. Ik vond werk bij een shopper marketingbureau die na twee weken geheel onverwacht aankondigde te reorganiseren. Geluk in de liefde, pech met m'n baan. Hopelijk merken de mensen mij hier in de krant op en kan ik snel weer aan de slag."

Meer sollicitantenEn we hebben nog veel meer sollicitanten in de aanbieding: kijk online op bd.nl/bdbaan en vind uit de 80 reacties de geschikte kandidaat die graag voor u aan de slag wil gaan. Ziet u als werkgever iemand waar u nader kennis mee wil maken, vul op bd.nl/bdbaan het reactieformulier in en het Brabants Dagblad brengt het contact tot stand. De komende weken volgt de krant het wel en wee van de sollicitanten en de werkgevers die hen een baan aanbieden. Laat Ruud de Bruin niet de enige zijn die een aanbieding krijgt na zijn verhaal in het Brabants Dagblad.