Nieuws Personeel

Werklui op tijd weg bij brand

Rianneke Mees | Foto: Bart Meesters 1 februari 2016

Kassencomplexbrand1065

Bij een grote brand in een kassencomplex met pioenrozen is zaterdagochtend asbest vrijgekomen. Niemand raakte gewond, bericht het Brabants Dagblad.

Elf buitenlandse arbeidskrachten sliepen vrijdagnacht op het terrein van het kassencomplex aan de Grote Ingh in Kerkdriel, toen daar brand uitbrak. Het gaat om een groep Indonesiërs en enkele Oost-Europeanen. Zij zijn door de brandweer in veiligheid gebracht, onderzocht en opgevangen in de brandweerkazerne. Geen van hen raakte gewond. De gemeente heeft voor deze arbeidskrachten tijdelijk een andere slaapplek geregeld.

De brand brak in de nacht van vrijdag op zaterdag rond de klok van half vier uit. Brandweerkorpsen uit onder andere Maasdriel Oost, Maasdriel West, Zaltbommel, Neerijnen West, Geldermalsen, en Beneden-Leeuwen werden ingezet bij het bestrijden van de brand.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Daarom werden toegangswegen door de politie geblokkeerd. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren dicht te houden en de straat werd afgezet. De asbest is op het terrein zelf gebleven, er is dus geen verder risico voor de buurt. Een asbestverwijderingsbedrijf was zaterdag actief op het terrein. Een deel van de pioenrozen die in de kassen stond, is zeker verloren gegaan, vertelt hoofdofficier van de brandweer Jan van Amerongen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

'Beleggingsobject'Volgens een beveiliger die het kassencomplex na de brand in de gaten moest houden, was het complex een 'beleggingsobject' voor de eigenaar Van Bavel. Deze eigenaar zelf wilde niet reageren op de brand. Van Amerongen gaf aan dat het kassencomplex in de verkoop stond. Naast het kassencomplex staat een woonhuis, waar voorheen de familie Piels woonde. De rolluiken daarvan waren gesloten en het huis oogt niet bewoond. De eigenaar woont daar in ieder geval niet, vertelde de beveiliger.

Het Brabants Dagblad kon zaterdagochtend niet bezorgd worden in Kerkdriel vanwege de brand. Het depot waar de kranten 's ochtends opgehaald moeten worden, lag dichtbij de brand. Omdat er asbest was vrijgekomen, werd de toegang tot het depot door de politie en brandweer ontzegd. De bezorgers die aanwezig waren in het depot moesten onderzocht worden op eventuele stofdeeltjes.