Nieuws Personeel

Werkzoekende in de spotlights

Werkzoekenden in de gemeente Geertruidenberg kunnen zich vanaf 1 maart met hun cv presenteren op een digitale vacaturebank. Deze komt op de website van ondernemersvereniging VOG. Daarnaast zijn er voor de werkzoekende mogelijkheden om zich op de kaart te zetten via de nieuwsbrief van de VOG. Dat bericht BN De Stem.

Sjoerd Marcelissen 16 februari 2016

Werken laptop

De gemeente Geertruidenberg, VOG en WerkLink bereikten gistermiddag een akkoord over de digitale database. "We gaan in eerste instantie uit van een redelijk geanonimiseerde presentatie", verklaart VOG-voorzitter Louis de Wit. "De werkzoekende moet er wel zijn toestemming voor geven. De eerste vraag die we stellen is: wenst u onder de aandacht te komen? We willen bijvoorbeeld in onze nieuwsbrief mensen in de spotlights zetten. Hun presentatie komt dan direct bij onze doelgroep terecht: dat zijn namelijk de werkgevers."

UniekBij het profiel komt een link, waardoor geïnteresseerde werkgevers direct bij een contactpersoon van de gemeente of het UWV terechtkomen.

Wethouder Bert van den Kieboom (Uw Drie Kernen) is laaiend enthousiast over het initiatief. "Voor zover ik weet, is dit uniek in Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat slagen. De werkzoekende kan zich aanbieden aan 1.160 voordeuren van bedrijven in onze gemeente. Stel, een ondernemer heeft een heftruckchauffeur nodig, dan kan hij meteen zien of er een chauffeur bij de gemeente in de bak zit. Op die manier kun je mensen met elkaar in gesprek brengen."

LokaalVolgens Van den Kieboom komen eerst lokale werkzoekenden die in de bijstand zitten, in aanmerking voor een digitale presentatie. "Het gaat om ongeveer honderd bemiddelbare mensen. Op termijn kan dit uitgebreid worden, maar we bekijken het eerst lokaal."

Bij gepresenteerde personen is het zelfs mogelijk om te laten zien welke overheidsregelingen zijn. Bijvoorbeeld als een bedrijf subsidie kan krijgen bij het aannemen van iemand uit de bijstand. De Wit: "Veel werkgevers hebben niet altijd de parate kennis van alle mogelijke regelingen. Zij kunnen dit dan in één keer zien."

Of de vacaturebank gaat slagen, is afwachten. "Er is geen verwachting qua cijfers. Niet geschoten is altijd mis", besluit De Wit.