Nieuws Personeel

Wethouders Enschede en Hengelo: snel praten met verhuurders panden V&D

In stadhuizen van Enschede en Hengelo zal zo snel mogelijk contact worden gezocht met de verhuurders van de panden waar V&D vele jaren was gevestigd. Dat geven de wethouders Eelco Eerenberg (Enschede) en Mariska ten Heuw (Hengelo) aan na het nieuws over het definitieve einde van winkelwarenhuis V&D.

Van onze redactie 17 februari 2016

Mariska ten Heuw Wim Corduwener

Bekijk ook: Personeel V&D in Enschede: geen welkoms- maar afscheidsborrelBekijk ook: Filiaalmanager V&D Enschede hoopte tot laatste moment dat het goed kwam

Doel is om zo snel mogelijk een passende huurder te vinden voor de gezichtsbepalende gebouwen aan het Van Heekplein in Enschede en de Brink in Hengelo. Syntrus Achmea is verhuurt het pand in Enschede, Mondia Investments doet hetzelfde in Hengelo.

'Enorme klap'Beide bestuurders spreken van een ‘enorme klap’ voor de betrokken medewerkers die op straat komen te staan en beschouwen het verdwijnen van de winkelketen als een gigantische aderlating voor hun binnenstad.

Hudson's BayDe hoop van Eerenberg is voor wat betreft Enschede nu gevestigd op Hudson’s Bay, het Canadese bedrijf dat in Nederland met een eigen formule tientallen warenhuizen in Nederland zou willen openen. Ten Heuw: ,,Of Hengelo op het lijstje van bijvoorbeeld Hudson’s Bay voorkomt weet ik niet. We zullen als gemeente in ieder geval bekijken wat we kunnen doen in faciliterende zin om het pand weer verhuurd te krijgen.’’

Foto: Mariska ten Heuw (Wim Corduwener)