Aangeboden door WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA)

Branded Content Personeel

Samen met WSPA bouwen aan beter personeelsbestand

Het WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA) staat klaar voor bedrijven in de regio om samen oplossingen te zoeken voor allerlei personeelskwesties. Dat varieert van werving en selectie, via scholing tot aan inclusief personeelsbeleid en werken over de grens.

Anke Derkse 15 november 2021

WSPA talent divers personeel header

Het WSPA werkt samen met werkgevers aan gelijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt. Beeld: WSPA

Het WSPA is een samenwerkingsverband tussen UWV, Laborijn, Sociale Dienst Oost Achterhoek, gemeente Bronckhorst en STOER, het participatiebedrijf van gemeente Oude IJsselstreek. Door deze bundeling van krachten is er binnen WSPA een grote expertise op alle arbeidsmarkt-gerelateerde vraagstukken. Ondernemers die vragen hebben op het gebied van personeelsbeleid kunnen contact opnemen met WSPA. Ook als je een vraag hebt met betrekking tot één werknemer ben je welkom. Naast ondersteuning bij werving en selectie kan WSPA je helpen bij (het aanvragen van subsidie voor) scholing van je personeel en het onderzoeken van de mogelijkheden van werken over de grens. Voor dit laatste zijn er de EURES-adviseurs die voor je klaarstaan.

Anders kijken naar functies

Als ondernemer is het verstandig om op z’n tijd te kijken naar je personeelsbestand en daarbij functies en taken eens goed tegen het licht te houden. WSPA helpt je hiermee door samen de mogelijkheden te onderzoeken voor bijvoorbeeld het creëren van nieuwe en het aanpassen van bestaande functies, het kijken naar werktijden en het kritisch kijken naar taken.

WSPA heeft grote expertise over de arbeidsmarkt

Soms kunnen taken worden opgeknipt die bij één gespecialiseerd personeelslid liggen. Wanneer dat personeelslid daardoor minder tijd kwijt is aan eenvoudige handelingen, kan hij zich meer richten op zijn kerntaken en daardoor productiever zijn. De overige taken kunnen dan worden uitgevoerd door een nieuwe werknemer, die misschien een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Zo snijdt het mes aan twee of zelfs drie kanten: het bestaande personeelslid heeft minder werkdruk en is daardoor productiever, het nieuwe personeelslid is blij met het werk dat hem wordt aangeboden en als werkgever heb je blij personeel dat goed werk levert en meer rendement opbrengt.

Inclusief personeelsbeleid

Als ondernemer uit de Achterhoek ben je bij WSPA verzekerd van een vaste contactpersoon. Deze gaat met je in gesprek en luistert aandachtig naar waar jouw vragen liggen. Door onze ruime expertise kunnen we je goed helpen bij het samen oplossen van jouw personeelskwesties. We verkennen en adviseren graag de mogelijkheden op het gebied van scholing van bestaande werknemers of het vinden van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij beschikken over een groot potentieel aan mensen die graag willen werken, maar waarbij het niet zo goed lukt om een passende baan te vinden. Veel ongezien talent dreigt zo verloren te gaan en dat is zonde. Ons doel is om een sterke arbeidsmarkt te helpen creëren met werkgevers die openstaan voor een inclusief personeelsbeleid.

"Ons doel is om een sterke arbeidsmarkt te helpen creëren met werkgevers die openstaan voor inclusief personeelsbeleid"

WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA)

Van werk naar werk

Werkgevers die, al dan niet tijdelijk, afscheid moeten nemen van werknemers koppelen wij graag aan bedrijven die juist zitten te springen om personeel. Dat hebben we in coronatijd veel gedaan, maar dat doen we ook daarbuiten. Ook dan ben je als ondernemer van harte welkom. Door ons grote netwerk hebben wij regelmatig kandidaten die wellicht geschikt zijn voor jouw bedrijf. We nemen dan graag contact met je op. Langskomen kan bij onze twee locaties: het Werkplein in Doetinchem en het Loopbaanplein in Winterswijk. Zo zijn we eenvoudig toegankelijk.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met WerkgeversServicepunt Achterhoek (WSPA). Meer info: info@wspachterhoek.nl, (088) 365 04 00 of de website wspachterhoek.nl

tracking pixel