Nieuws Personeel

ZGT geeft kwaliteit impuls met transfer

Miriam Vollenbroek (44) vertrekt als manager bij Roessingh Research and Development (RRD) en wordt per 1 juni hoofd wetenschapsbureau van ZGT. Daar moet zij kwalitatief wetenschappelijk onderzoek bevorderen, maar ook verbindingen leggen tussen medische disciplines die afzonderlijk van elkaar onderzoek doen.

Josien Kodde | Foto: Frans Nikkels 20 april 2016

Miriam vollenbroek frans nikkels

Bekend is dat ZGT een topklinische status nastreeft, ziekenhuis MST in Enschede heeft die al. Hoewel het niet de aanleiding is, kan Vollenbroeks aanstelling het ziekenhuis wel helpen die status te verwerven.

Vollenbroek is ook hoogleraar Zorg op Afstand aan de Universiteit Twente. Dat blijft ze. Ze solliciteerde op de vacature wetenschapscoördinator bij ZGT, maar zei erbij dat ze een breder takenpakket wilde. De gecreëerde functie van hoofd wetenschapsbureau voldoet aan haar ambities. "Ik wil telemedicine doorontwikkelen binnen het ziekenhuis."

ErvaringVollenbroek houdt zich nu als clustermanager telemedicine binnen RRD bezig met Zorg op Afstand en ehealth. In de 22 jaar dat ze bij RRD werkte groeide het uit van een 'klein instituut met hoofdzakelijk vrijwilligers en dienstweigeraars tot het gerenommeerde Europese instituut dat het nu is',

"Ik ben er gevormd, maar ook uitgeleerd", erkent Vollenbroek.

Lang gezondZe werd in Twente onder meer bekend met Lang Gezond, een programma dat uiteindelijk 10.000 ouderen in de regio aan het bewegen moet krijgen. De senioren krijgen een programma aangeboden waarmee ze thuis of met anderen kunnen oefenen. In Enschede, Geesteren (waar Vollenbroek woont) Hengelo en Twenterand is het bewegen al begonnen.

Vollenbroek blijft projectleider van Lang Gezond, waar behalve RRD ook Saxion, UT, ROC van Twente en de Twentse gemeenten aan zijn verbonden. "Ik wil ZGT en MST er ook bij betrekken, wat overigens toch al de bedoeling was. Lang Gezond staat voor de vitale burger en daar staan de ziekenhuizen ook voor."