Nieuws Personeel

Zombies en robots? Zo worden je interne beleidsdocumenten écht gelezen

Hoeveel werknemers lezen interne beleidsdocumenten echt aandachtig door? Vrij weinig, merkte kantoorartikelenleverancier Viking. Totdat de HR-afdeling een ludieke manier bedacht om het nieuwe arbobeleid onder de aandacht te brengen.

Van onze redactie 17 juni 2016

Viking lava header

Interne beleidsdocumenten zijn belangrijk voor de veiligheid en kennis van het personeel, maar vaak niet erg spannend om te lezen. Om het aangepaste arbobeleid onder de aandacht wilde brengen bij het personeel, bedacht de HR-afdeling van Viking een leuke strategie.

LavaOp hun blog schrijven ze: "We besloten om de documenten wat interessanter te maken door er scenario’s in te verwerken die nooit, maar dan ook nooit, daadwerkelijk zullen gebeuren. Een uitstekende test om te zien wie de informatie ook daadwerkelijk van voor naar achteren gelezen heeft."

In de Kantoor Apocalyps Survival Guide kon het personeel bijvoorbeeld lezen wat te doen als de vloer volstroomt met lava of het kantoor overgenomen wordt door evil robots. Een succes, want volgens Viking had het hele kantoor het binnen no time over het nieuwe arbobeleid. Bekijk hieronder alle apocalypse-scenario's die Viking verzon: