Nieuws Politiek

Topmannen bunq, Picnic en MessageBird slaan handen ineen voor Oekraïne

De ondernemers Ali Niknam (bunq), Joris Beckers (Picnic), en Robert Vis (MessageBird) hebben een stichting opgericht om opvang te bieden aan vluchtelingen die als gevolg van de oorlog in Oekraïne het land uit proberen te vluchten.

Van onze redactie 28 februari 2022

Oekraine protest amsterdam

Demonstranten vragen In Amsterdam onder meer aandacht voor de opvang van Oekraiense vluchtelingen. Foto: ANP

People for People is in het leven geroepen nadat de steunbetuigingen en hulpverzoeken massaal bij bunq binnenstroomden als reactie op een LinkedIn-bericht dat Niknam afgelopen weekend plaatste.

De stichting gaat vluchtelingen uit zowel Oekraïne als Rusland helpen waar ze kan. Er wordt momenteel onderzocht welke hulpacties het meest effectief zullen zijn. Zo worden slachtoffers tijdelijk opgevangen in hotels en appartementen in Bulgarije en Georgië als daar behoefte aan is. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden om vluchtelingen een kans te bieden in Nederland middels een werkvisum. Ook meldden Nederlanders zich in groten getale bij de stichting om onderdak te bieden aan families.

''De reacties dit weekend op onze vredesoproep waren overweldigend. Door de stortvloed aan e-mails en telefoontjes is onze actie uitgegroeid tot iets veel groters dan we hadden durven dromen''

Ali Niknam, mede-initiatiefnemer People for People

Voormalig cfo TransIP Pieter Jan van Krevel zal stichting vorm gaan geven

,,De reacties dit weekend op onze vredesoproep waren overweldigend. Door de stortvloed aan e-mails en telefoontjes is onze actie uitgegroeid tot iets veel groters dan we hadden durven dromen. We slaan daarom nu graag de handen ineen om met People for People de positieve impact zoveel mogelijk te vergroten, terwijl deze onnodige tragedie voortduurt”, aldus Niknam.

Voormalig cfo van TransIP Pieter Jan van Krevel zal als algemeen directeur de stichting vorm gaan geven. Mensen die getroffen zijn door de humanitaire ramp of Nederlanders die hulp willen bieden, kunnen contact opnemen via de officiële website. Het eerder gebruikte e-mailadres people@bunq.com wordt automatisch doorgezet.

Lees ook: Winkeliers aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg steunen met actie Oekraïne

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws