Nieuws Oekraine

Verffabrikant AkzoNobel blijft wél actief in Rusland

Verffabrikant AkzoNobel blijft voorlopig actief op de Russische markt. Dat doet het bedrijf zolang westerse sancties dat toelaten, stelt AkzoNobel in een verklaring over de oorlog in Oekraïne.

Van onze redactie 12 maart 2022

Akzonobel vergrootglas

Afbeelding: Shutterstock.

Meld je nu aan voor de speciale lunch-nieuwsbrief van De Ondernemer, met op doordeweekse dagen het laatste ondernemersnieuws, ook over Oekraïne. Deze nieuwsbrief heeft ook een virtueel gesproken versie. Aanmelden doe je via deondernemer.nl/nieuwsbrief.

Lees ook: Liveblog Oekraine: Zelenski roept Kamer op tot bereidheid stoppen met Russisch gas, ING opent rekening voor vluchtelingen

De verfproducent zegt zich verantwoordelijk te voelen voor zijn personeel in Rusland en Oekraïne en dat hun veiligheid en welzijn het allerbelangrijkst is. AkzoNobel laat weten 17 werknemers in Oekraïne te hebben die daar de verkoop regelen. In Rusland heeft het verfbedrijf een eigen fabriek en in dat land zijn er dan ook veel meer medewerkers: 640. Vooralsnog lukt het AkzoNobel om de benodigde grondstoffen voor de productie in Rusland te krijgen.

Lees ook: Ook McDonald's, Starbucks, Coca-Cola en PepsiCo stoppen voorlopig in Rusland

AkzoNobel levert in Rusland vooral verf voor consumenten en coatings voor verpakkingen, zoals antibacteriële coatings voor ziekenhuizen. Ook levert het bedrijf coatings voor drinkwaterleidingen. De verkopen in Rusland en Oekraïne zijn goed voor ongeveer 2 procent van de totale omzet van AkzoNobel.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws