Nieuws Politiek

Provinciale Staten Verkiezingen: ook het Ondernemerskabinet laat van zich horen

Wat verwacht het Ondernemerskabinet van hun collega's uit de provincie en welke stappen moeten nu écht gezet gaan worden? Premier Annemarie van Gaal, kabinetsadviseur Cor Molenaar en hun ministersploeg laten dinsdag 14 maart van zich horen tijdens De Ondernemer Kiest.

Van onze redactie 9 maart 2023

Prinsjesdag 2022 miljoenennota ondernemerskabinet1

Het Ondernemerskabinet bijeen op het bordes van Paleis Soestdijk. Op de foto v.l.n.r. onderste rij: 'Koning Willem-Alexander', 'premier' Annemarie van Gaal, kabinetsadviseur Cor Molenaar. Middelste rij links 'ministers' Geertje Zeegers en Derrick Neleman, midden Miriam Staffhorst, Saskia Griep, Job van den Berg, en rechts Jan de Keijzer met voor zich Kim Trotz en Gert-Jan Dekker. Bovenste rij v.l.n.r. 'ministers' Cees van der Wel, Max Kranendijk, Frederiek van Ruiten, Maurice Crusio. Foto: Rene Oudshoorn.

Lees ook: Liveblog Provinciale Statenverkiezingen: BBB in alle provincies de grootste

Omdat het te lang stil bleef vanuit Den Haag, dossiers zich bleven opstapelen en veel ondernemers niet nog langer op antwoorden willen wachten, introduceerde De Ondernemer rond Prinsjesdag vorig jaar een symbolische voorzet, noem het formatie, van een heus Ondernemerskabinet. Met als vanzelfsprekend ondernemers uit verschillende branches, met verschillende achtergronden en vanuit die gedachten met een duidelijke boodschap.

Premier Annemarie van Gaal en kabinetsadviseur Cor Molenaar presenteerden vol vertrouwen hun 'ministersploeg', en via deze link kun je de video's bekijken met hun boodschap aan de Haagse politiek.

Lees ook: Annemarie van Gaal: ‘Hoe de politiek opereert is onhoudbaar. We moeten een andere afslag nemen'

En daar bleef het niet bij. De 'ministers' kwamen regelmatig voorbij op deze website, premier Annemarie van Gaal was co-host in De Ondernemer Live, waarin ook een aantal van haar ministers begin dit jaar vertelden over wat zij van 'Den Haag' verwachten.

Ondernemerskabinet geeft kabinet Rutte IV vette onvoldoende

Een vette onvoldoende krijgt het kabinet Rutte IV van het Ondernemerskabinet, zo werd die uitzending wel duidelijk. Annemarie van Gaal gaf Rutte zelfs een 3 voor zijn probleemoplossend vermogen.

Lees ook: Hulp nodig bij Provinciale Staten Verkiezingen? Doe de AD kieswijzer

Ook op weg naar de Provinciale Staten Verkiezingen laat het Ondernemerskabinet van zich horen. Tijdens De Ondernemer Kiest, de speciale kijkradio-uitzending op dinsdag 14 maart (12.00 tot 18.00 uur) geheel in het teken van de verkiezingen, komen 'premier' Annemarie van Gaal en meerdere 'ministers' aan het woord op het Binnenhof en stellen vragen aan premier Rutte en EZK-minister Adriaansens.

De Ondernemer Kiest is dinsdag 14 maart live te volgen via deze website, AD.nl en hun regionale websites, en te beluisteren op New Business Radio (.nl).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws