Aangeboden door Stichting AANtWERK

Branded Content Regio

Wie wint de AANtWERK Award voor de meest inclusieve werkgever?

De AANtWERK Award wordt om het jaar uitgereikt en is een eervolle prijs voor de meest inclusieve werkgever van Noordoost-Brabant. Op woensdag 11 december wordt de winnaar bekendgemaakt bij De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel.

Toine Damo 26 november 2019

Ondernemersprijs aantwerk award

De genomineerden voor de AANtWERK award: v.l.n.r.: Bart Zegers (Wiltec), Eric Rath, (Fluidwell), Marcel Linders (Intrapost) en Marith Bloem (Hendriks SGR). (Foto: Mark Litjens)

Inclusiviteit is een onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en gaat over het bieden van werk aan mensen die het zonder hulp niet lukt een baan te vinden of te houden. Zeker in deze tijden van personeelsschaarste zit er voor vele ondernemers nog een enorm potentieel aan arbeidskrachten in die groep mensen.

Stichting AANtWERK wil ondernemers inspireren informeren op het gebied van inclusief ondernemerschap. Eén van de manieren waarop die stimulering gebeurt is door de AANtWERK Award. De winnaar kenmerkt zich door het aanbieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze maand zijn de genomineerden bekend gemaakt: Hendriks SGR, Fluidwell, Intrapost en Wiltec maken kans op de AANtWERK Award.

''Stichting AANtWERK wil ondernemers inspireren informeren op het gebied van inclusief ondernemerschap''

Hendriks SGR (Berghem)

Marith Bloem staat aan het roer van Hendriks SGR en maakt inclusief ondernemerschap laagdrempelig en praktisch. Haar mentaliteit van 'gewoon doen' en 'samen uit, samen thuis' maken het vastgoedonderhoudsbedrijf tot een fijne plek waar mensen zich thuis voelen. Dat maakt het toegankelijker voor iemand die dat extra steuntje wel kan gebruiken. Bloem houdt er eigenlijk niet zo van om mensen een stempel te geven. Want 'iedereen heeft wel iets'.

Fluidwell (Veghel)

Wie denkt dat een technisch ingenieursbureau niet geschikt is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, heeft het mis. Bij Fluidwell praten ze over 'gewone collega's' en over niets meer of minder dan de rest'. Bij het Veghelse bedrijf is het heel normaal dat je meteen een contract krijgt, ook al heb je wat extra hulp nodig bij het uitvoeren van je werk.

Intrapost ('s-Hertogenbosch)

Marcel Linders is verantwoordelijk voor personeelszaken bij postbedrijf Intrapost. Steevast start hij sollicitatiegesprekken met 'wat kan ik voor jou betekenen'? In plaats van andersom. Dat geeft aan dat dit bedrijf goed voor zijn personeel zorgt. Het bedrijf beoordeelt niet op de verschillen, maar juist op hun kwaliteiten. Op het moment dat prijzen als de AANtWERK Award niet meer nodig zijn, is het doel bereikt volgens Linders. Dan is inclusief ondernemen de norm geworden.

Wiltec (Uden)

Bart Zegers heeft de leiding bij Wiltec en is stellig over de manier waarop werkgevers zich volgens hem op moeten stellen ten opzichte van de maatschappij: Inclusief ondernemen is iets dat je volgens hem gewoon moet doen. Wat opvalt is dat er bij Wiltec veel aandacht wordt besteed aan inclusief ondernemerschap en innovatie op dat vlak.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met aantwerk.nu

11 december uitreiking AANtWERK Award

AANtWERK is een platform waar werkgevers elkaar tijdens evenementen en workshops inspireren op het gebied van inclusief ondernemen. Met AANtWERK willen de drie bedrijven, Weener XL, IBN en WSD onder het motto 'we zijn samen verantwoordelijk voor de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt' laten zien dat sociaal en succesvol zakendoen heel goed samen gaan.

De AANtWERK award wordt voor de tweede keer uitgereikt. De eerste keer was twee jaar geleden. Toen won Majid Arai van het Boxtelse Holland Recycling, die nu onderdeel uitmaakt van de jury.

Nadat de vakjury alle inzendingen had doorgenomen en na pitches van alle meedingende bedrijven, bleven vier finalisten over. De 5-koppige jury van de AANtWERK Award bestaat uit:

- Huib van Olden, wethouder gemeente Den Bosch

- Marianne Holleman, directeur HR GGZ Oost-Brabant en directeur arbeidsdeskundig kenniscentrum

- Majid Arai, directeur Holland Recycling Boxtel en winnaar AANtWERK Award 2017

- Erik Jansen, directievoorzitter Rabobank Uden Veghel

- Erik Rosier directeur R2M en manager AANtWERK.


Winnaar

De winnaar wordt bekend- gemaakt tijdens het najaars- evenement van AANtWERK op 11 december in De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel.

Voor meer informatie over de award en de stichting AANtWERK: aantwerk.nu