Nieuws Regio

Algemeen directeur NAC: 'We laten de zaken niet leiden door emotie'

De voetbalwereld kent veel glitter en glamour. Maar voor Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC, is het gewoon hard werken, zo'n 60 uur per week. Samen met technisch directeur Hans Smulders vormt hij de tweekoppige directie van de voetbalclub.

PETER DE JONG | De Ondernemer i.s.m. NAC 10 oktober 2017

013 GOV1 QU 20171011 WBS41 00 origjjjjj 4

,,Ik werk meestal van 08.30 tot 17.30 uur. Daar komen gemiddeld drie avonden bij. Bij thuiswedstrijden in het weekend ben ik er 3,5 uur van tevoren. Ik ontvang gasten en geef presentaties. Bij uitwedstrijden ben ik er ook altijd."

Vergaderen

Op maandag overlegt Goetzee met het managementteam. ,,Maandag is vergaderdag. Op dinsdag, woensdag en donderdag heb ik allerlei afspraken. Op donderdag zit ik vrijwel altijd in het trainingscomplex in Zundert te werken. Daar is het rustiger. In het weekend is er weer een wedstrijd en gaan we nogal eens met een sponsor eten."

Lees ook: Eindhovens reisplatform voor wereldwijde uitstapjes haalt miljoenen op

Gezonde begroting

Ruim vier jaar is Goetzee nu algemeen directeur. ,,NAC heeft een kleine 70 medewerkers, inclusief spelers. Na de degradatie liep dat aantal sterk terug. Mijn opdracht was NAC gezond te maken en terug te brengen naar de eredivisie. We hebben nu een gezonde begroting. Als organisatie willen we structureel in de middenmoot spelen. Hoofdsponsor CM Payments is gebleven en dat geeft stabiliteit. Daarom komen we nu meer aan strategische zaken toe. Dat betekent veel contact met de stakeholders, zoals de gemeente Breda en de Raad van Commissarissen. De relatie met de Clubraad, de vertegenwoordiging van de totale achterban, is veel intensiever geworden. Dat hoort ook echt bij NAC. We trekken samen op."

Enorm betrokken

Regelmatig moet Goetzee voor overleg naar de KNVB in Zeist. Daarnaast reist hij vier keer per jaar naar Engeland, vanwege de samenwerking met de Engelse topclub Manchester City. ,,Ze zijn enorm betrokken bij NAC en bekijken alle wedstrijden. Dat overtreft alle verwachtingen. Zij stallen hun jonge spelers hier. Zonder hen waren we niet gepromoveerd. Dankzij de samenwerking groeien onze spelers sneller."

Wedstrijd

De bekerwedstrijd bij de amateurs Achilles '29 ging verloren met 4-3. Goetzee had zich duidelijk meer voorgesteld van het bekertoernooi, zeker financieel. ,,We laten zo geld liggen. Dat is niet goed te praten. Maar de historische overwinning bij Feyenoord was geweldig met 1.000 NAC-supporters in het uitvak. Behoud in de eredivisie is het belangrijkste. We laten de zaken niet leiden door emotie. Het voetbal duurt maar 90 minuten. De rest van de week moet de organisatie ook gewoon draaien."