Advertorial van Q-logic

Advertorial Regio

Anders werken anno 2018: Q-logic Recruitment

De vraag naar goede professionals op de arbeidsmarkt is ook in Zuidwest-Nederland groot. Nieuwkomer in deze regio als arbeidsbemiddelaar is de coöperatie Q-logic, een snel groeiende organisatie met een opvallende eigen werkwijze. Met een nieuwe vestiging in Breda is een landelijke dekking bereikt. Laura Daamen en Niek Tijhaar vertegenwoordigen dit kantoor.

Eldert Kuiken | Foto: Jan Stads/PIX4PROFS 22 september 2018

Ondernemer Q logic recruitment arbeidsbemiddelaar groeiende organisatie laura daamen niek tijhaar breda 1

Q-logic is een organisatie die bemiddelt tussen talenten en werkgevers in finance, IT, business support, marketing, sales en engineering, van mkb tot corporate. Daarnaast biedt Q-logic talentmanagement-diensten. In slechts enkele jaren tijd heeft de organisatie een landelijke dekking bereikt. "Dat komt omdat we een geheel eigen aanpak hebben", legt oprichter Rob Litjens uit.

Hij begon in 2009 de 'oude' versie van Q-logic, een traditionele recruitmentorganisatie. "Ik stuitte op nadelen zoals hiërarchie, de controle en de angst die er heerste. Er was veel negativiteit. Bij grote traditionele organisaties wordt er bovendien veel geld gestopt in het management, dat wel terugverdiend moet worden."

Nieuw businessmodel

In 2014 gooide Litjens het roer om. "Daarom heb ik een nieuw businessmodel ontwikkeld", vertelt de oprichter. "We zijn helemaal opnieuw begonnen met z'n tweeën. Ik wilde de medewerkers meer betrekken en meer verantwoordelijkheden geven. Daarom kozen we als organisatievorm voor een coöperatie. Alle medewerkers zijn zelf ondernemer. Het is hún bedrijf en er is geen verspilling aan overhead maar belangrijker nog is het werken vanuit de intrinsieke motivatie. Ze kunnen hun eigen tijd indelen en bepalen zelf waar ze werken. Die vrijheid levert positiviteit en hoge kwaliteit op".

Q-Logic telt nu al 34 ondernemers, vertelt ondernemer/consultant Niek Tijhaar. "De samenwerking binnen de coöperatie biedt vele voordelen. We delen kennis, netwerken en ook onze successen, waarbij de positieve energie aanstekelijk is."

Zijn collega-ondernemer Laura Daamen vult aan: "De coöperatie verzorgt de boekhouding, het kantoor, IT-systemen en office support. Dat levert veel efficiëntievoordeel op. Tevens leveren we allemaal een bijdrage in één van de commissies waarin we nadenken over coöperatieve onderwerpen als marketing, recruitment intelligence, marktgroei, cross-sell en wetgeving."

Flexibiliteit

Groot voordeel van de werkwijze vinden beiden de flexibiliteit. "Dit is het type werken anno 2018; 'anders werken en samen groeien' is dan ook ons motto. Door onze vakvolwassenheid durven we het risico als ondernemer te nemen. We hebben in het verleden vaak in files gestaan. Maar nu brengen we onze kids eerst naar school, we verdelen ons werk over de gehele dag tot in de avonduren aan toe. Flexibiliteit ten top, wat voor de opdrachtgever, maar met name ook voor de kandidaat een heel waardevol aspect is. Welke kandidaat wilt nou liever niet buiten werktijd dit soort gesprekken voeren? Dit is een mooi werkmodel waarmee je een optimale werk-privé balans kunt bereiken. Je werkt voor jezelf. Dat geeft extra motivatie", zegt Daamen.

"De markt werkt natuurlijk mee", vervolgt Tijhaar. "Er is veel vraag naar professionals met op maat gezocht DNA, kennis en vaardigheden. Onze taak als Recruitment Consultant is het optimaliseren van de kandidaat-klantreis, en dit binnen een zo kort mogelijke tijd. En vergeet niet, een recruiter is het uithangbord van de opdrachtgever, gedegen kennis en enthousiasme over de functie en opdrachtgever zijn de basis om de kandidaat vol vertrouwen aan deze reis te laten beginnen. Snelheid verkrijgen we omdat we elke dag ons netwerk vergroten, waardoor we de match binnen korte tijd kunnen creëren."

Zelfstandig ondernemer

Die bijzondere werkwijze van Q-logic wordt tevens door de opdrachtgever anders ervaren, licht Daamen toe: "Je komt anders binnen bij een opdrachtgever als blijkt dat je zelf ook zelfstandig ondernemer bent. Maar ook kandidaten voelen dat onze werkwijze anders is. Ze merken dat wij hen verder willen brengen en hun wensen beantwoorden. Kortom: de ontwikkeling van Q-logic staat niet stil door het enthousiasme en de positiviteit van deze ondernemers."

Ook kandidaten voelen dat onze werkwijze anders is

Laura Daamen, Q-logic