Advertorial van Asito

Advertorial Regio

Hoe Asito met slimme app Tisser bedrijven aan schoonmakers koppelt

Tisser van Asito is een nieuw, volledig digitaal platform dat het mkb koppelt aan onder meer schoonmakers. Voor medewerkers biedt dit vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden, opdrachtgevers krijgen toegang tot transparante en flexibele dienstverlening, zegt Remko Stolk, commercieel directeur van Asito.

MARJO PEPPELAAR | De Ondernemer is.m. Asito 29 mei 2018

Tisser van Asito Remko Stolk

Asito is landelijk, met circa 10.000 medewerkers, toonaangevend in professionele schoonmaak en facilitaire dienstverlening. Het nieuwe platform Tisser, brengt die dienstverlening nog meer binnen bereik van mkb en zzp'ers.
De unieke Tisser-app koppelt medewerkers direct aan opdrachtgevers.

Personeel

,,Tisser biedt mensen de vrijheid om te bepalen waar en hoeveel ze willen werken in combinatie met ontplooiingsmogelijkheden en de zekerheid van een dienstverband. Ideaal voor personeel van schoonmaakbedrijven die, al dan niet tijdelijk, meer uren willen maken of toe zijn aan extra verantwoordelijkheid,'' zegt Remko Stolk.

Lees ook: Hoe Asito kwetsbare jongeren opleidt tot loyale medewerkers

Tisser is sinds een maand operationeel in de regio Twente. Daar zijn nu al 40 medewerkers door de selectieprocedure heen. Na Twente volgt regio Rotterdam. Voor eind 2018 moet Tisser landelijk operationeel zijn. ,,Wij mikken dan op 300 klanten en we verwachten dat dat elk jaar verdubbelt.''

Tisser-app

Ondernemers in het mkb kunnen via de Tisser-app incidentele en structurele opdrachten plaatsen. De medewerkers geven binnen het digitale platform aan in welk gebied ze willen werken en op welke dagen en tijden.

,,De app matcht, de medewerker legt daarna zelf contact.'' Personeel is zorgvuldig geselecteerd op hun vermogen om zelfstandig te werken. Ook worden ze door Asito intensief getraind. Voor ondernemers biedt dit het voordeel dat ze persoonlijk contact hebben met hun schoonmaker, maar ook zeker zijn van vervanging als die bijvoorbeeld ziek is. En in tegenstelling tot iemand die zwart werkt, zijn hier opleidingen, verzekeringen en kwaliteitsborging goed geregeld, los van het juridische aspect.

Lees ook: Asito is het eerste dertigplusbedrijf van Nederland

Tisser biedt in eerste instantie schoonmakers, maar dat wordt binnenkort - samen met onder meer Staples - uitgebreid met andere facilitaire diensten, zoals het schoonmaken van het koffieapparaat, bestellen en aanvullen van kantoorartikelen, klein technisch onderhoud en groenonderhoud. ,,Onze mensen krijgen zo de kans zich te ontwikkelen tot allround facilitair medewerkers.''

Zekerheid

Stolk is trots op Tisser, dat zeer positief is ontvangen bij de medewerkers. ,,Velen zijn al jaren schoonmaker en toe aan een volgende stap. Dat biedt Tisser hen nu, maar dan wel met een inkomen dat volledig conform cao is en zonder dat het ten koste gaat van zekerheden als pensioen en doorbetaling bij ziekte."

"In feite zijn wij met Tisser nu een concurrent van onszelf. Maar we zien dat dit niet alleen voldoet aan de behoefte in het mkb, maar ook tegemoetkomt aan de behoefte bij werknemers aan vrijheid én zekerheid. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Zo creëren we loyale, betrokken medewerkers die net een stapje harder lopen. Daar hebben we allemaal voordeel van.''