Nieuws Regio

Rustig aan? Voor Bistro Bon is de zomer juist de drukste tijd

Rustig aan doen in de zomer? Niet voor Ingmar Boersma en Stephanie Schulte. Ze maken 70 tot 80 uur per week in Bistro Bon in Den Bosch. Stephanie is daarnaast eigenaar van restaurant Carras Bites in de Karrenstraat, meldt het BD.

Jarry Popelier | Foto Sandra Peerenboom 23 juli 2018

Bistro Bon Den Bosch

Dit is de drukste periode van het jaar", zegt Ingmar Boersma (30). ,,Iedereen heeft vakantie en de Uilenburg is bij mooi weer zelfs op maandagavond al druk." Nee, vakantie zit er de komende periode niet in. ,,Het personeel moet ook de kans krijgen om weg te gaan", zegt Stephanie Schulte (29). ,,Zij gaan voor."

De Nar

Komt bij dat dit de eerste zomer is voor Bistro Bon. Ingmar: ,,Pas eind november hoorden we dat we er per 1 januari in konden." Besloten werd om de periode tot carnaval de formule van eetcafé De Nar - dat voorheen in het pand zat - voort te zetten. ,,Buiten de keuken hebben we daarna alles gesloopt en weer opgebouwd", vertelt Stephanie. ,,Samen met het personeel, ook om een saamhorigheidsgevoel te creëren."

Lees ook: Zo ben je als bouwondernemer voorbereid op de hittegolf

Team

De bistro in de Lepelstraat werd op 23 maart geopend. Stephanie: ,,Het loopt nu goed, maar we hebben best wat opstartproblemen gehad. Ieder probleem is uniek, want alles gebeurt voor de eerste keer. En het team is niet gelijk op elkaar ingespeeld."

Twee zaken

Stephanie is eigenaresse en loopt mee in de bediening; Ingmar is chef-kok en het 'manusje van alles'. ,,Ik regel alles aan de voorkant en hij aan de achterkant", legt Stephanie uit.

Lees ook: Zo houden Jonnie en Thérèse Boer (De Librije) hun horeca-imperium aan de top

Lange dagen

Het stel maakt lange dagen. ,,Het begint met de lunch, dan het diner en daarna kunnen gasten borrelen op het terras", zegt Stephanie. ,,En zeker in het begin moesten er altijd twee mensen aanwezig zijn om te openen en te sluiten." Ingmar: ,,Ik maak 70 tot 80 uur in de week. In zes en soms ook wel zeven dagen."

Carras Bites

Naast Bon is Stephanie ook eigenaresse van restaurant Carras Bites in de Karrenstraat. ,,Dat heb ik wel onderschat, twee zaken hebben. Je loopt steeds op en neer. Gaat het goed in de ene zaak, dan gebeurt er iets in de andere." Lang verhaal kort: ze kunnen Bon nog niet alleen laten.

San Sebastian

Dat werd nog eens bevestigd toen het stel in het voorjaar drie dagen in San Sebastian was. ,,We werden de hele dag gebeld, geappt en gemaild", zegt Ingmar.

Administratie

En ook in Spanje werd er gewerkt. Stephanie: ,,Dat heb ik altijd gedaan, ook als ik met vriendinnen op vakantie was. Ik ben altijd vroeg wakker. Ging ik om acht uur even achter de laptop zitten en als om tien uur iedereen wakker werd, was ik klaar. De administratie moet toch worden bijgehouden en de salarissen overgemaakt. Als ik het niet doe, blijft het werk liggen, dus dat moet ik echt even doen."

Skiën

De eerstvolgende vakantie is wellicht in januari. Stephanie: ,,Dat is meestal een rustige periode in de horeca. Hoewel je niets zeker weet, omdat alles nieuw is. Daarom kunnen we ook niet alles vergelijken met Carras, want dat zit in een heel andere straat."

Ziektewet

Maar een weekje skiën moet erin zitten." Kan ik daarna in de ziektewet", grapt Ingmar.

Limburg

En als het eerste jaar achter de rug is, gaan ze dan volgend jaar wel weg in de zomer? Ze schudden van nee. Stephanie: ,,Met mijn moeder gingen we vroeger altijd zes weken naar Limburg, op een uurtje van Den Bosch. Mijn vader, die ook in de horeca zat, kwam dan op maandag en dinsdag langs. Ik denk dat dat ook ónze toekomst is."

Leuk

Maar begrijp ze niet verkeerd, het is allesbehalve een klaagzang. Ingmar: ,,Een eigen zaak is leuk, hoor. Een heel goede reden om thuis te blijven."

Ik regel alles aan de voorkant en Ingmar aan de achterkant

Stephanie Schulte, eigenaar van Bistro Bon en Carras Bites